NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Nei Pori, Grčka - letovanje, aranžmani, atrakcije, informacije o destinaciji, smeštaj, vile


Nei Pori, Grčka – informacije za turiste

Nei Pori(u prevodu Novo Mesto)  je Grčko letovalište koje se nalazi na Egejskom moru,  u samom podnožju planine Olimp. Ovo je relativno novo mesto za odmor, ali sa bogatom istorijom. Ovde je čuveni Ares vodio ratove, ovde je Zevsov hram, a po legendi Afrodita prvi put iskoračila iz mora. Nekada je pripadao planinskom selu Pori ili Pouria a koji se nalazi desetak kilometara od današnjeg Nei Poria. Grad je nastao isušivanjem močvarnog tla.
nei pori plaža
Nalazi se južno od grada Katerini, u oblasti Pieria ispod samog Olimpa. Olimp čini da su večeri prijatne i sveže.

Nei Pori - šta videti i obići 

Nei Pori je nekada bilo malo ribarsko mesto a danas u njemu možete naći luksuzne vile i apartmane namenjene turistima kao i nove zgrade, ali se u vazduhu oseća duh prošlosti i mitova. Ovo je prelepo mesto, more je kristalno čisto, plaže su peskovite, sa bujnom vegetacijom i prelepim pogledom na planinu Olimp oko čijeg vrha kruže gusti oblaci. Nei Pori je mesto kome ćete poželeti da se vratite , plaže su prelepe, pesak je zlatno žute boje a plaže su prostrane i dugačke. U blizini se nalazi i poznato letovalište Paralia. Ulice su veoma široke, gradić je prepun igrališta za decu kao i uređenih parkova i trgova. Uz obalu se nalaze brojni kafići i taverne sa ukusnom hranom a posebno ribljim specijalitetima. U Nei Poriju obavezno obidjite i stari grad kog od novog dela deli samo crkva.

Put do Nei Porija

Od Beograda je udaljen oko deset sati vožnje a putuje se putem E75 do Soluna a onda na jug oko dva sata i stigli ste čim prodjete Paraliju, Olympic beach, prodjete pored Leptokarije i stižete do Nei Porija.
Organizovana su i krstarenja oko Nei Porija pa sve do ostrva Skiatos a možete se i provozati turističkim vozićem do obližnjeg Platamona i istoimene srednjevekovne tvrđave. Najpopularnije destinacije su Meteori, Atina, Litohoro i ostrvo Skiatos.

Vile, smeštaj, apartmani, hoteli Nei Pori

Ovde pogledajte više o smeštaju, hotelima i vilama u Nei Poriju.

Apartmani Eftimija
Smeštaj je apartmanskog tipa. - Svaki studio sastoji se od sobe sa dva ležaja (francuski i standardni), a svaki apartman od dve sobe sa dva ležaja (francuski i standardni), TV-a, kupatila i kompletno opremljene kuhinje.

Hotel Eden
Nalazi se na odličnoj lokaciji u centru mesta, na samo 200m od duge peščane plaže. - U okviru hotela se nalaze restoran, bar, snek bar, TV sobu i bazen. - Hotel ima 20 soba i sve su klimatizovane.

Hotel Evdion
Zvanična kategorija 2*, naša kategorija 4*, se nalazi na 4km od Platamona, i na 300m od centra Nei Porija, na 100m od plaže. Hotel raspolaže sa 30 soba.

Hotel Evdion Sea and Sun
Hotel Evdion Sea & Sun se nalazi u novosagrađenom delu primorskog mesta Nei Pori, na pešačkoj udaljenosti od kilometrima dugačke peščane plaže. - Kvalitetni uslovi smeštaja i izbor usluga.

Hotel Olympic Star
Ovaj novi hotel se nalazi direktno na velikoj, čistoj i uredjenoj peščanoj plaži. Ima 32 vrlo praktično opremljene sobe sa pogledom na more ili na planinu Olimp. Pogodan je za porodice sa decom.

Vila Anna
Vila Anna je dvospratna vila koja se nalazi u novom delu Nei Porija na 50 m od plaže u mirnom delu letovališta. Sagrađena je 2005.god. U prizemlju vile se nalazi prodavnica.

Vila Elza
Vila Elza nalazi se u starom delu Nei Porija na par minuta hoda od centra. Od široke peščane plaže je udaljena 100m. Kuća poseduje lift i uređeno unutrašnje dvorište sa tušem.

Vila Jorgos
Vila Jorgos se nalazi u centralnom i mirnom delu Nei Porija nedaleko od crkve i na 4 minuta hoda od plaže. U blizini se nalazi supermarket, sportski tereni i igralište za decu.

Vila Kima
Vila Kima nalazi se na 50m od plaže i par minuta hoda od centra Nei Porija. Vila poseduje dvokrevetne i trokrevetne studije na drugom i trećem spratu vile.

Vila Lefteris Io
Nalazi se na samo 70m od plaže i par minuta hoda od centra Nei Porija. Vila je novijeg datuma, ima lift i prostrani foaje sa recepcijom. Sve sobe su opremljene novim, modernim nameštajem.

Vila Manolas
Vila Manolas nalazi se u strogom centru Nei Porija i od široke peščane plaže je deli samo ulica.

Vila Nikiforos
Vila Nikiforos je novoizgrađeno letovalište koje se nalazi na svega nekoliko kilometara od Platamona i 160km od makedonske granice u podnožju Olimpa. U poslednje vreme dosta je popularno kod turista i poseduje sve potrebno za ugodan odmor.