NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Paralia, Grčka - leto, smeštaj, vile, apartmani, informacije za turiste,  izleti, plaža, šoping


Paralia, Grčka – informacije za turiste

Paralia (u prevodu Plaža) se nalazi u istočnom delu oblasti Pieria, u olimpijskoj regiji. Paralia je poznata po svojim hotelima, tavernama, restoranima, barovima i noćnim klubovima odnosno diskotekama ali takođe i mnogobrojnim trgovinama koje pružaju mogućnost šopinga u kojima je moguće po povoljnim cenama kupiti odevne predmete od kože.  photo by lemur12
paralija centar

Plaže u Paraliji

Peščane plaže prekrivaju veliku većinu obale.  Ovde ćete osetiti najfini pesak, bez i jednog kamenčića, a voda je izuzetno topla i čista. U Paraliji vas očekuje sedam kilometara peskovitih plaža.   Postoji mnogo manjih plaža koje možete obići pešice, pesak je zlatnožute boje i tu ćete naći mnogo kafića, barova i taverni sa grčkim specijalitetima. Takođe su popularne i obližnje  plaže u mestima Leptokarija, Korinos, Pantelejmon i Platamonas.

Smeštaj u Paraliji, hoteli, vile i aparmani

Ovde možete pogledati više informacija o smeštaju u Paraliji.

Slobodne aktivnosti

Paralija poseduje veliki broj parkova i igrališta za decu, a za odrasle veliki izbor sportova, teniske terene, terene za odbojku, za mali fudbal... Vozićem se možete provozati do Olimpic beach-a, takođe veoma popularnog susednog letovališta koje je od Paralije udaljeno samo tri kilometra.

Hrana, restorani u Paraliji, Grčka kuhinja

U Paraliji možete probati razna jela od sira kao i musake sa povrćem ili suvlaki. Obavezno probajte i razne salate prelivene grčkim maslinovim uljem. Takođe, raznovstan je izbor ribe i ribljih specijaliteta za šta se brinu lokalni ribari koji svakodnevno idu u ribolov.