NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Nea Vrasna, Grčka - leto, smeštaj, vile, apartmani, informacije za turiste,  izleti, plaža, šoping


Nea Vrasna, Grčka – informacije za turiste

nea vrasna crkvaU regiji Svetog Đorđa nalazi se Nea Vrasna (po legendi ime nosi po Vrasidasu, čuvenom vojskovođi) nalazi se u dnu planine Kerdilija koja je visoka oko 1000 metara nadmorske visine. Na obali ovog dela nalaze se relativno nova turistička naselja, Vrasna Paralia i Nea Vrasna. Nea Vrasna je letovalište i od Soluna i Kavale je udaljeno oko 70 kilometara, od Asprovatne samo nekoliko stotina metara a od Stavrosa 6 kilometara. Sa svim ovim mestima povezana je dugačkom i širokom plažom punom zelenila, koja je nagrađivana „plavom zastavom“ EU i Mediterana.

Plaže u Nea Vrasni

Plaža u Nea Vrasni je veoma široka, u nekim delovima peskovita, a u nekim prekrivena sitnim šljunkom. Veoma je uredna i čista. Ukoliko se odlučite da na plaži u obližnjem kafiću popijete piće dobićete suncobran i ležaljku gratis, a takođe možete u nekom drugom delu plaže  postaviti svoje rekvizite. Na gradskoj plaži nema velike gužve, more je toplo i toliko čisto da čak i do trideset metara od obale možete jasno videti dno. Plićaka nema puno, možda oko dva metra a popodne često bude talasa. Plaže su peščane a šetalište uz zaliv je popločano i veoma lepo sređeno.

Kupovina, šoping u Nea Vrasni


Ovo letovalište ima dosta restorana i kafića i obiluje kvalitetnim sadržajem za decu. U Nea Vrasni nalazi se svega nekoliko butika i radnji, sve u svemu mirno je mesto za porodični odmor bez prevelike gužve i buke. Na petnaestak minuta od centra nalazi se čuveni market „Lidl“ gde možete pazariti po povoljnim cenama, a asortiman nudi baš sve što vam je potrebno

Izleti iz Nea Vrasne

Organizovani su mnogi izleti, pa možete obići Stavros ili Asprovaltu, gradove Ksanti i Kavalu, ostrvo Tasos a naravno i Solun.

Kako stići do Nea Vrasne

Ukoliko dolazite avionom, u blizini su aerodrom „Makedonija“ u Solunu i aerodrom „Aleksandar Veliki“ u Kavali, i to na oko četrdesetak minuta vožnje.  Ukoliko putujete sopstvenim automobilom  potrebno je od Beograda 10ak sati vožnje, a u zavisnosti od vremena zadržavanja na  granici.
   

Vile, smeštaj, apartmani, hoteli Nea Vrasna

Ovde pogledajte više o smeštaju u vilama i apartmanima u Nea Vrasni

Vila Niki
Vila Niki se nalazi  na oko 40m od plaže i oko 900m od Asprovalte. Vila koja odiše gostoprimstvom i toplinom, sa prelepo uređenim dvorištem.

 Vila Kostas
Vila  Kostas se nalazi  na oko 40m od plaže i oko 1.100m od Asprovalte. Mir, tišina, predusretljivi domaćini i velike terase od kojih neke imaju pogled prema moru.

 Vila Alkis
Vila Alkis nalazi se na samoj plaži – u prvom redu kuća do mora,na početku šetališta od Nea Vrasne ka Aspravalti. Od centra Nea Vrasne udaljena je oko 350 metara, Aspravalte 900 metara.

 Vila Alexandros
Vila Alexandros se nalazi na 20 metara udaljenosti od plaže u delu Nea Vrasne ka Asprovalti.

 Vila Maria
Vila Maria nalazi na 40 metara udaljenosti od plaže, u mirnom delu Nea Vrasne. Ovaj objekat raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim studijima, kao i trokrevetnim apartmanima.

Vila Dimitris
Vila Dimitris je smeštena na samoj plaza u Vrasna Paraliji. Vila raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim studijima, koji imaju direktan ili bočni pogled na more.

Vila Ana
 Nalazi se u samom centru Nea Vrasne, na 70 m od uredjenog šetališta i plaže.U neposrednoj blizini se nalaze uređen park, pekara, više prodavnica...

Vila Janis
Nalazi se na od 100 m od plaže i šetališta u Nea Vrasni, oko 350 m od centra mesta i oko 500 m od Asprovalte. Sadržaj: Vila raspolaže prostranim ¼ apartmanima tipa studio.

Vila Vasiliki
Nalazi se 70 metara od plaze I uredjenog setalista,200 m od centra Nea Vrasne I 300 m od Asprovalte.Plaza je snabdevena tusevima.

Vila Amaltea
Jedna od najluksuznijih vila u Nea Vrasni, nalazi se na svega 20m od prelepe dugačke peščane plaže. Vila je Lux kategorije.

Vila Stavrula -  Nea Vrasna

Nalazi se u blizini crkve, u centru, oko 170 m od plaže (7. Paraliaki 53).

Apartmani Takis
Nalaze se na šetalištu, 10m od plaže, celo dvorište je 80 cm ispod nivoa ulice.