NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Leptokaria, Grčka - leto, aranžmani, atrakcije, smeštaj, hoteli, vile 


Leptokaria, Grčka - informacije za turiste

Leptokaria (prevodu na srpski „Selo lešnika“) je grad u regiji Pieria, od mesta Katerini udaljena je 26km, a trenutno ima oko 4000 stanovnika. Leži na obalama Egejskog mora, ispod same planine Olimp. Gradić se nalazi na autoputu od Evzoni do Atine, lociran jugozapadno od Soluna. 85 kilometara jugozapadno nalazi se Solun, a 25 kilometara južno Katerini. Idealno je mesto za porodični omor, zbog sudara dve klime voda je toplija a noći su veoma prijatne zbog blagog vetra te Leptokariji daju i epitet vazdušne banje.
leptokaria crkva centar

Plaža u Leptokariji

Plaža je peščano šljunkovita i lepo je uređena. Uz obalu se nalazi šetalište i stoletni park sa brojnim vilama, restoranima, marketima od kojih je jedan i popularni „Lidl“. Cene u Leptokariji su za nijansu niže nego u drugim letovalištima jer ovo nije klasično turističko mesto, s obzirom na broj stanovnika. Plaža u Leptokariji nije nikada pretrpana, more je čisto, ponekad se u popodnevnim časovima zamuti od peska i trave zbog talasa.

Leptkaria - Izleti

U Leptokariji možete ići na razne organizovane izlete, do antičkog Diona, Litohora koji se nalazi u podnožju planine Olimp kao i do meteorskih manastira ili do Skiatosa, a blizu je i Katerini i Solun naročito ako odlučite da ih posetite brzim vozom.

Cene

Ovde pogledajte više o cenama u Leptokariji – hrana, suncobrani, prevozna sredstva

Hrana, restorani u Leptokariji, Grčka kuhinja

U Leptokariji ćete pronaći mnogo „Fast food“ restorana u kojima je najpopularnici čuveni grčki giros čija je cena od 2 do 2,5 evra, a probajte i paste, ćufte , musake, lazanje i ražnjiće. Najbolju hranu možete probati u Vili Navalino i Vila Afroditi. Ukoliko ogladnite na plaži u centru Leptokarije možete potražiti pekaru sa mnogo vrsta peciva. Kolači su oko dva eura komad a obavezno probajte tulumbe, baklave kao i krofne čija je cena oko 1,5 do 3 evra. Nemojte otići iz Leptokarije dok ne probate grčki burek sa kozijim sirom koji košta oko dva eura.

Smeštaj Leptokarija, Hoteli, Vile u Leptokariji

Ovde pogledajte  više o smeštaju, hotelima i vilama u Leptokariji

VILA ONIRO
Vila Oniro se nalazi u mirnom delu Leptokarije, na oko 200m udaljenosti od plaže. Sastoji se od trokrevetnih i četvorokrevetnih studija koji se nalaze na prvom i drugom spratu, kao i u potkrovlju vile. Svi studiji sadrže kuhinju (rešo sa jednim ili dva grejna polja, frižider i osnovni potrebni pribor), deo za spavanje (sa dva, tri ili četiri kreveta), kupatilo i terasu. Opremljeni su klima-uređajem (uračunat u cenu), TV-om i wireless internetom

VILA ATRIUM
Objekat Atrium je hotel apartmanskog tipa. Nalazi se u mirnom delu Leptokarije, na oko 200m udaljenosti od plaže. Sadrži dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne studije, smeštene u visokom prizemlju i na prvom i drugom spratu vile. Sve smeštajne jedinice vile Atrium su opremljene kuhinjom (rešo sa jednim ili dva grejna polja, frižider i osnovni potrebni pribor), kupatilom, TV-om, klima-uređajem...

VILA ATRIUM LUX
Objekat Atrium Luxse nalazi u mirnom delu Leptokarije, na oko 100m udaljenosti od plaže. Sadrži apartmane za smeštaj najviše četiri odrasle osobe i dvoje dece do 12 godina. Svaka smeštajna jedinica vile Atrium Lux poseduje dve spavaće sobe sa po dva kreveta ili jednim bračnim ležajem, veliki dnevni boravak (sa garniturom za sedenje na kojoj po potrebi mogu da spavaju dvoje dece)

VILA LAZAROS
Vila Lazaros se nalazi u mirnom delu Leptokarije, na oko 160m udaljenosti od plaže. Sastoji se od dvokrevetnih, trokrevetnih i četvorokrevetnih studija koji se nalaze u prizemlju i na prvom i drugom spratu vile. Svi studiji sadrže kuhinju (rešo sa jednim ili dva grejna polja, frižider i osnovni potrebni pribor), deo za spavanje sa dva, tri ili četiri kreveta (u pojedinim smeštajnim jedinicama, četvrti krevet je izdvojen u posebnoj maloj sobi), kupatilo i terasu.

VILA VASILIKI
Nova kuća udaljena samo 40m od mora,locirana u najatraktivnijem delu Leptokarije. Raspolaže sa dvokrevetnim,trokrevetnim i četvorokrevetnim studijima.

VILA OLIMPUS
Vila Olimpus nalazi se u centru Leptokarije, u glavnoj ulici i udaljena je 60 m od plaže. U ponudi su dvokrevetni i trokrevetni studii na prvom i drugom spratu. Svaki studio poseduje kuhinju, kupatilo, TV i klima uređaj.

VILA NIKOS
Vila Nikos se nalazi 30 m od plaže u centru Leptokarije. U prizemlju vile nalazi se lekarska ordinacija, dok se u neposrednoj blizini nalaze pekara, poslastičarnica, restoran i market.

VILA LICA
 Vila Lica se nalazi 30 m od plaže u mirnom delu Leptokarije. Vila poseduje vrlo lepo uređene, nedavno renovirane, dvokrevetne,  trokrevetne studije i trokrevetne studije sa pomoćnim lezajem.

VILA LA VOU
 Vila La Vou je potpuno renovirana vila. Nalazi se na 70m od mora. Objekat poseduje dvokrevetne i trokrevetne studije, svi opremljeni kuhinjom, kupatilom, terasom sa garniturom za sedenje, TV-om i A/C.

VILA KLEPSIDRA
Vila Klepsidra nalazi se 10 m od plaže i jedna je od najlepših vila u Leptokariji. Većina dvokrevetnih i trokrevetnih studija ima pčogled na moru a svaki studio ima kuhinju, kupatilo, LCD TV, sopstv...

VILA KATARINA
 Udaljena je 10m od plaže. Nalazi se u mirnijem delu Leptokarije, udaljena je od centra grada 500m. Vila poseduje 1/2,1/3 studija I 1/4 app. Sve sobe imaju klimu, TV, mini kuhinju...

VILA HARIKLIA
 Vila Hariklia nalazi se na 30m od plaže u ulici koja direktno izlazi na plažu. Svaki studio poseduje kompletno opremljenu kuhinju.

VILA KOHILI
 Vila Kohili izgrađena je 2008. godine i jedna je od lepših i atraktivnijih vila u Leptokariji. Nalazi se na samo 30m od plaže.