NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Stavros, Grčka - leto, aranžmani, smeštaj, hoteli, vile, informacije za turiste


Stavros, Grčka – informacije za turiste

stavros plazaStavros je tradicionalno Grčko primorsko mesto, nalazi se na oko sedamdeset kilometara od Soluna, u zalivu Strimonikos. Stavros okružuju peščane plaže, more je kristalno čisto a voda veoma topla jer je more plitko.  Ovo je idealno za porodični odmor sa decom .U Stavrosu ima mnogo novoizgradjenih smestajnih jedinica i uglavnom su moderne i dobro opremljene. Obavezno treba obići šumu platana gde se nalazi mnoštvo sportskih terena i igrališta za najmlađe, ušuškanih među visokim krošnjama i debelom hladovinom. Ovo je pravo mesto za opuštanje i miran odmor bez prevelike buke. Lokalno stanovništvo je veoma gostoljubivo. U Stavrosu možete pronaći mnogo restorana sa tradicionalnom grčkom kuhinjom ali i sa brzom hranom, a uz plažu se možete opustiti u nekom od barova ili kafića.

Plaža u Stavrosu

S obzirom da je ovo jedna od najuređenijih i najčistijih plaža, poseduje evropsku „plavu zastavicu“.  U Stavrosu je pesak na plaži zlatno žute boje. U gradu se nalazi pristanište koje faktički obalu deli na dve manje plaže. Jedna je Stavros plaža u kojoj nećete naći mnogo zelenila, tako da je idealna za one koji vole da se sunčaju. Druga plaža, zvana Platan plaža i puna je kafića, barova, terenima za odbojku i drugim sadržajima za sport i rekreaciju. Pored plaže postoji šetalište sa mnogo malih prodavnica, suvenira, zlatara i slično. Ukoliko letujete sa decom postoje kafići u sklopu kojih rade i igraonice za najmladje, a možete i decu povesti na jahanje ponija. Za nabavku namirnica možete posetiti nekoliko manjih trogovina ili pijacu koja je četvrtkom gde možete po nešto povoljnijim cenama nabaviti voće, povrće pa čak i garderobu. Ukoliko želite da pročitate dnevnu štampu iz Srbije, u Stavros stiže svakodnevno oko podneva.

Vile, smeštaj, apartmani, hoteli Stavros

Ovde pogledajte više o smeštaju, hotelima i vilama u Stavrosu.
 
Vila Cipos
Nalazi se 60 m od plaže, u delu novom Stavrosa, lepo opremljena i konforna.

Vila Diamando-Stavros
U mirnoj uličici odmah iza čuvenog parka platana na svega 50 m od plaže, nailazimo na vilu Diamando.Klasično uredjeni, dosta komforni studiji pružiće vam prijatan boravak.

 Vila Makis-Stavros
Odmah iznad centra Stavrosa na 10-ak minuta hoda od plaže u mirnom delu grada možete uživati u našoj vili Makis.Vila poseduje dvokrevetne i trokrevetne komforne studije.
 
Vila Sofi-Stavros
Vila se nalazi odličnoj lokaciji u samom centru Stavrosa, a ipak u mirnoj uličici na samo 80 m od plaže idealna je za odmor.Raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim studijima.

 Vila Mihalis
Vila se nalazi na 250 m od plaže i na 30 m od glavne ulice u mirnom okruženju i idelana je za odmor.Vila poseduje lepo uredjene I prostrane dvokrevetne , trokrevetne i četvorokrevetne studije.

 Vila Strimonikos
Nova vila u Stavrosu na 50m od mora, svi dvokrevetni i trokrevetni studiji nalaze se na prvom spratu.

Vila Lilis-
Potpuno nova vila koja se nalazi na 150m od peščane plaže u novom delu Stavrosa. Od centra je udaljena oko 500m.

Vila Stratos
Ovo je jedna od novijih vila koja je udaljena 30m od peščane plaže novog dela Stavrosa. Studiji se nalaze u prizemlju i prvom spratu sa terasama koje gledaju na more.

 Vila Eva
Vila se nalazi na 200 m udaljenosti od centra i 200 m od gradske plaže.Vila raspolaže sa 1/4 i 1/5 duplex apartmanima.

 Hotel App Rendina Beach
Objekat se nalazi 50 m od plaže i 150 m od centra letovališta. Raspolaže 1/2 i 1/3 studiima. Svi poseduju kuhinju, twc, terasu, TV i klima uređaj.

 Vila Helios
Nalazi se na izlasku iz Stavrosa, na putu za Uranopolis, udaljena oko 80 m od Miljes plaže, jedne od najlepših plaža u Stavrosu i okolini. Od centra letovališta je udaljena oko 1300 m.

 Vila Samara
Vila je smeštena u prvom redu, na samoj plaži, u pešačkoj zoni grada, kod teniskih terena. Raspolaže sa trokrevetnim i četvorokrevetnim studijima koji uglavnom imaju pogled na more.

 Vila Sotos
Nalazi se u mirnoj uličici na 50 m od centra i oko 150 m od predivne plaže u delu Platani. Poseduje trokrevetne, višekrevetne i veoma konforne dupleks apartmane sa kompletno opremljenom kuhinjom.

 Vila Elanois Zeus - Stavros
Nalazi se u mirnom delu Stavrosa na oko 300 metara od centra i oko 400 metara od mora.