NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Polihorno, Halkidiki Grčka - leto, smeštaj, vile, apartmani, informacije za turiste,  izleti, plaža


Polihrono, Grčka – informacije za turiste

Polihrono se nalazi u zalivu Toroneos, sa lepom peščanom plažom iznad koje se nalazi šetalište sa  mnogobrojnim tavernama, na poluostrvu Kasandra, odnosno u njenom centralnom delu, na Halkidikiju. Od Soluna je udaljen oko sto kilometara. Ovo je veoma popularno letovalište koje posećuju srpski turisti.
polihrono pogled na plažu

Plaža u Polihronu

Dugačka peščana plaža ima postepen ulazak u more što odgovara ukoliko letujete sa decom. Pesak je malo krupniji, voda veoma topla, a vetra ovde skoro da uopšte nema. Ovo mesto je srednje veličine, ima veoma dobre puteve, odlično je snabdeveno. Takođe, u letovalištu ima mnogo hotela, restorana i kafića kao i sve drugo što je potrebno da vam odmor bude ugodan. Možete prošetati do Haniotija ili krstariti zalivom.

Kako stići do Polihrona

Do Halikidikija, gde se nalazi i Polihrono stiže se autoputem E 75 od Beograda ka Atini, zatim se isključite na izlazu za Solun i nastavljate za Kasandru gde će vas put sam odvesti u Polihrono. Put je dobar i i zuzev u Gredeličkoj klisuri vozi se u uglavnom auto putem kroz Srbiju i Makedeoniju. U Grčkoj se putarina ne plaća, kroz Makedoniju je ukupno oko 3 evra a kroz Srbiju oko 900 dinara. Jedno mesto malo složenije skretanje jeste ukoliko se ide obilaznicom oko Soluna te je najbolje pogledati Sat patrolu gde je to dobro objašnjeno. Pojedine navigacije pokazuju put kroz industrijsku zonu Soluna koji je sporiji. 

Smeštaj u Polihronu

Kvalitet smeštaja ne zaostaje za drugim mestima kao što su Hanioti ili Pefkohori. Obala je preplavljena restoranima, kafićima i prodavnicama suvenira. U blizini svakog apartmana pronaćićete prodavnicu gde možete pronaći sve što vam je potrebno. Mesto nije preveliko pa ne morate brinuti, svaki apartman je blizu plaže. U Polihronu postoji igralište za decu, nešto manje nego u ostalim mestima, ali dovoljno da zadovolji potrebe mališana. Domaćini su ovde veoma gostoljubivi tako da će vam učiniti odmor veoma prijatnim. Ovo je mesto za miran odmor, kafići rade do 23 sata pa nema previše buke.
Ovde pogledajte više o smeštaju u vilama i apartmanima u Polihronu

Ovde pogledajte više o iskustvima u vili Victoria u Polihronu
kao i vilama  MagdaSarikasRodi,   Avra,  Janis,   Eleni   Rea Magda  
Pavlos   Erodios   Pavlos  Polistilo

Izleti iz Polihrona

Što se tiče izleta, možete krstariti zalivom Toroneos i krstarenje uz obalu Svete Gore ili pak otići na planinu Olimp, posetiti Meteore. Takođe, ne propustite da posetite vodeni park Waterland i vinski podrum Akritas. Takođe, postoje organizovani izleti u pećinu Petralona. U neposrednoj blizini Polihrona nalazi se jezero koje je prirodno stanište i rezervat testudinata kornjača kao i mnogih divljih životinja.

Restorani u Polihronu

Ovo je lep gradić sa pravom domaćom atmosferom. Šetalište se nalazi uz plažu tako da dok šetate uživate u pogledu na more, pa kad ogladnite, sa druge strane su restorani.  Takođe, morate probati tradicionalna grčka pića i to uzo, samuku, recinu ili Mythos pivo, kao i grčku kafu i naravno grčki sladoled.