NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Asprovalta, Grčka - leto, aranžmani, atrakcije, informacije o destinaciji, plaže


Asprovalta, Grčka - informacije za turiste

 Asprovalta je veliko letovalište u zalivu Strimonikos, tačnije na obalama severnog dela ovog zaliva. Udaljen je oko 80 kilometara od Soluna i pripada oblasti Svetog Đorđa. Ovde možete zaista uživati u prelepoj prirodi bez obzira na odličnu povezanost Asprovalte sa dobrim putevima. Ima mnogo apartmana, vila i hotela koji nude mnogo zabave, mnogo restorana a duž plaže su mnogobrojne taverne, klubovi i kafići. Ovo je jedno od najpopularnijih letovališta severne Grčke.
asprovalta panorama

Cene letovanja i životnih namirnica u Asprovalti

Cene letovanja i samnih životnih namirnica su prihvatljive a nedaleko su supermarketi uključujući i najpopularniji Lidl. Uz šetalište su drvoredi i ulice su lepo uređene, more je kristalno čisto, što uz svež planinski vazduh, bogato zelenilo, predivan pogled, mnoga arheološka i istorijska nalazišta i „zlatne“ plaže nudi zaista odmor iz snova. Iz Asprovalte možete prošetati do obližnje Nea Vrasne koja takođe nudi bogat provod i sportske aktivnosti. Obavezno posetite manastir Sv. Georgija (XIII vek) a i antičku Stagiru i Amfipolis. 

Atrakcije u Asprovalti

Asprovalta je okružena istočno planinom Pangeo, zapadno planiom Stratoni a severno planinom Kerdilio. Ovo je moderan turistički gradić, godinama je nagrađivan plavom zastavom evropske unije. Usluga u gradu je besprekorna a meštani organizuju i razne kulturne manifestacije. U Narodnom muzeju Asprovalte možete saznati o istoriji ovog mesta, a mališani se mogu zabaviti u mini zoološkom vrtu. Selo Olimpija nalazi se oko 17 kilometara od Asprovalte i vredi ga posetiti. Uz put ćete pronaći ruševine Aristotelove kuće koja se nalazi ba vrhu jednog brda odakle se pruža prelep pogled na more.

Smeštaj u Asprovalti

Ovde pogledajte više o smeštaju, hotelima i vilama u Asprovalti.

Plaža u Asprovalti

Plaža u Asprovalti dugačka je oko tri kilometre a negde dostiže širinu i preko 200 metara. Uglavnom nema gužve, ona čega ima su sve vrste sportova na vodi.

Kako stići do Asprovalte

Do Asrpovalte stižete autoputem Egnatia od Soluta, istim onim kojim se stiže do ostrva Tasos. Nakon isključenja sa autoputa imate desetak kilometara do Asprovalte.