NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Vila Repas Pefkohori - iskustva i komentariVila Repas se nalazi u Pefkohoriju, jednom od najpoznatijih letovališta na poluostrvu Kasandra. Vila Repas je smeštena na samoj obali mora, uz šetalište, a blizu je i centra mesta. Sve u svemu vila Repas ima odličan položaj. Od gradske plaže je udaljena 50 m. Sastoji se od nekoliko zgrada, koje su okružene zelenilom, palmama i mediteranskim cvećem. Vila poseduje četvorokrevetne apatrmane. Svaki apartman ima veliku ugaonu terasu sa garniturom za sedenje. Apartmani se sastoje od kompletno premljene kuhinje koja poseduje šporet, manji frižider i osnovni pribor za jelo, dnevnog boravka sa dva kreveta, spavaće sobe sa dva kreveta i kupatila. Svaki apartman ima klima uređaj koji se dodatno plaća. Veličina apartmana je 35 kvadratnih metara. Vila Repas spada u B kategoriji i nema sopstveni parking, ali postoji mogućnost parkiranja u dvorištu.

Vila Repas je uglavnom ostavljala pozitivan utisak na turiste iz Srbije. Najviše se svima svidi okruženje u kom se vila nalazi. Solidno je opremljena. Ima sve ono što se u opisu vile navodi. Sam Polihrono je leti pun Srba, na sve strane se može čuti srpski jezik. Za probirljive koji pritom ne vole prejako sunce ima jedna plaža desno od mola koja ima prirodni borovi hlad, ali morate ustati rano da bi zauzeli mesto.  More je najljepši deo mesta, toplo, slano i tirkizno. Pesak je sitan, deca će uzivati u pravljenju kula. Vetrovitno je i ukoliko je lošije vreme ima talasa.

Turisti, koji ovde letuju su zadovoljni mestom, što je bitno za kompletan utisak o letovanju. Što se tiče izlazaka, za svakog može nešto da se nađe.  Pefkohori je jedno od omiljenih letovališta Srba ima preko 1.600 stalnih stanovnika, a broj stanovnika višestruko naraste tokom sezone. Turizam je ovde počeo da se razvija ranih 70-ih godina kada su počeli da dolaze brojni turisti privučeni prirodnim lepotama, blagom klimom, dugačkim plažama i grčkim gostoprimstvom. Od tada se Pefkohori smatra jednim od najboljih odmarališta na Halkidikiju. Pefkohori se sastoji iz dva dela: starog i novog. Stari deo je poznat po uskim uličicama, prelepom trgu i crkvi i ušuškan u mediteransku vegetaciju. Moderan deo, smešten uz dugu peščanu plažu, prepun je raznovrsnih prodavnica, restorana, kafića i taverni, kao i diskoteka, pa je omiljen među mlađim gostima.