NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Evia Pfeki letovanje - utisci i iskustva


Evia, Grčka – informacije za turiste

Evia je omiljeno letovalište Grka i drugo po veličini ostrvo u Grčkoj i treće u istočnom Mediteranu, nalazi se na oko 150 km južno od Paralije. Bogata flora i fauna, povoljni klimatski uslovi, bogata duga sezona, mnoštvo prelepih plaža i termalnih izvora čine Eviju jednom od najpopularnijih destinacija među Grcima. Najpopularnija mesta među turistima su Pefki, Limni. Pefki krasi prostrana peščano šljunkovita plaža, koja se pruža oko 4 km duž celog mesta, kristalno čisto i mirno more, mala gradska luka sa malim ribarskim čamcima naslonjena na šetalište ukrašeno mnoštvom ribljih restorana, kafića i barova. Mesto ima bogatu ponudu svežeg voća, povrća i ribe, po izuzetno povoljnim cenama. Nezaboravni šarm, miris maslina, plavetnilo mora i mir će vas uvek iznova vraćati u ovaj raj.

Najpopularnija mesta na ostrvu Evia su Pefki, Limni, Edipsos itd. Ostvo Evia se nalazi duž Atičke i Beotijske obale i time predstavlja prirodni nastavak kontinentalnog dela Grčke.  photo by Ggia

evia plaža

Plaža u Pefkiju

Mesto se pruža uz 4 km dugu plažu koja fascinira lepotom i nesvakidašnje čistim morem. Plavo i mirno, glavni je utisak koji vas osvaja u susretu sa morem. Plaža u Pefkiju je šljunkovito-peskovita. Pesak je sitniji bliže pristanistu. Ležaljke se dobijaju uz piće koje košta od 1.5-3 evra, a možete biti i u delu bez ležaljki. Ako bas želite pesčanu plažu tu je Elenika na koju mozete otiići međugradskim prevozom.  Pefki je jedno malo, prijatno mesto, bez mnogo sadržaja, ali kao stvoreno za odmor i lenčarenje.   

Smeštaj

Kvalitet smeštaja je uobičajen kao i u  drugim mestima u Grčkoj.

Ovde pogledajte više o smeštaju u vilama i apartmanima