NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Vila Diamanto Parga - utisci, iskustva i komentariVila Giohana se nalazi u malom letovalištu Parga, smeštenom u Epirskoj oblasti na obali Egejskog mora.  Vila se nalazi u širem centru i udaljena je 350 metara od mora. Kuća poseduje studija za 2 ili 3 osobe. Svaki studio ima kompletno opremljenu čajnu kuhinju, TWC, TV, klima uređaj koji je uključen u cenu aranžmana, aparat za kafu, sef, balkon ili terasu.

Vila Giohana je dosta dobar smeštaj koji se nalazi na  odličnom mestu i  izolovana je od svake buke. Sobe su uobičajeno komforne i smeštaj odgovara ponudi. Fen, sef, toster, aparat za kafu na mestu meni je vise falila pegla koju sam i poneo. Posteljina se menja u toku boravka a smeće se iznosi svaki dan. Mana je što tople  vode najčešće nema  posle 8 uveče. U apartmani se nalaze tv uređaji a ponuda je desetak grčkih kanala.

Gradić je interesantan i potrebno je više dana da se upozna. Lavirint malih i velikih uličica savelikim brojem kafića, restorana, prodavnica, poslastičarnica.  Parga je malo turističko mesto na Jonskom moru, poslednjih godina postaje sve popularnija turistička destinacija . Nalazi se u epirskoj oblasti, nasuprot ostrva Krf. Nalazi se u malom zalivu na padini, okružen šumom i stablima maslina. Ovde letuje svake godine i mnogo turista iz Srbije. Parga je smeštena u malom zalivu na padini, okružena visokim planinama sa bujnom vegetacijom i maslinjacima. Pargu karakteriše i raznolikost plaža, duge peščane, kao i male mirne uvale do kojih se stiže jedino čamcem, romantične uske uličice, mnoštvo taverni, restorana i kafića, ljubazni i gostoprimljivi domaćini, uzbudljiv noćni provod, niz festivala, avanture i sportovi na vodi. Duh ovog grada je živahan i moderan sa tragovima tradicionalnog. Naspram Parge nalaze se ostrva Krf, Paksos i Antipaksos koje možete posetiti u okviru organizovanih izleta.