NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Plaže na Kefaloniji - najlepše plaže, utisci i iskustva


plaza na kefaloniji
Kefalonija je poznata po lepim plažama. Najlepša plaža na ostrvu je poznata plaža Mitros. Ova plaža se nalazi na severo-zapadu Kefalonije, u istoimenom zalivu u istoimenom mestu Mitros, 29 kilometara severno od glavnog grada Argostolija. Od rekvizita na plaži postoje, ležajke, ali nema ih puno, tuševi i kafić. Plaža je prekrivena belim peskom. U blizini plaže se nalazi seoce Fiskardo.

Na istoku Kefalonije se nalazi Antisamos plaža. Smeštena je 27 km istočno od glavnog grada Kefalonije, Argostolija, u uvali nedaleko od luke grada Samos na istočnoj obali Kefalonije. Plaža je prekrivena sitnim belim kamenčićima i okružena brdima sa niskim rastinjem. Na plaži se nalaze suncobrani, ležajke i jedan bar.

Skala beach se nalazi na jugoistoku Kefalonije na isturenom delu ostrva gde usamljeno stoji, na 38 kilometara udaljenosti od glavnog grada Argostolija. U blizini ove plaže se nalizi mnoštvo barova, kafića i marketa jer sama plaža predstavlja produžetak istoimenog grada. Plaža je peščana sa strmim ulaskom u vodu, pa je uglavnom posećuju oni koji vole puno da plivaju.

Narandžasta plaža ili Hi Beach je još jedna od plaža koju morate posetiti. Nalazi se na 40 kilometara od glavnog grada Kefalonije, od kog se do plaže mora doći obilazećim kopnenim putem oko najveće uvale na Kefaloniji, ili brodićem koji skraćuje put. Pesak zaista ima narandžastu nijansu zahvaljujući šljaci i unikatnoj mineralnoj strukturi okolnih stena, a podseća na one plaže koje viđate u američkim filmovima.

Na ostrvu Kefalonija postoji još puno drugih plaža, kao što su Makris Gialos i Platis Gialos, koje nude najrazličitije sportske aktivnosti. Zatim plaža Lourdas, smeštene u blizini mesta Skala.