NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Vila Suzana Potos Tasos - utisci, iskustva i komentariVila Suzana je smeštena na grčkom ostrvu Tasos u Egejskom moru. Vila Suzana se nalazi na izlazu iz grada Potosa, udaljena 500 metara od centra mesta, a 100 metara od plaže. Vila ima prostrano, lepo uređeno dvorištu sa bazenom, ležaljke sa suncobranima, tuš, igralište za decu i zidani roštilj, a poseduje i veš mašinu koju gosti mogu besplatno koristiti. Vila Suzana se sastoji iz dva objekta, jedan je veći, centralni, pored bazena, ima studije smeštene u visokom prizemlju i na prvom spratu, dok su u drugom studiji nešto manjih dimenzija i nalaze se na drugom spratu. Sve smeštajne jedinice poseduju opremljenu kuhinju, kupatilo,terasu, tv, fen za kosu i klima uređaj, čije korišćenje je uključeno u cenu najma apartmana. Čišćenje, promena posteljine i peškira je jedanput u toku boravka.

Turisti koji su letovali u ovoj vili imaju za nju samo reči hvale. Smeštaj nudi i više od prosečne vile u grčkim letovalištona. Sam Potos je izvaredni mesto za odmor.  Tokom leta je mesto vrlo popularna turistička destinacija, posebno među mlađom populacijom a posebno u julu i avgustu kada je sve prepuno, od kafića i restorana pa do same plaže. Po uskim ulicama ćete pronaći veliki broj prodavnica, supermarketa, restorana, taverni, kafića, butike, pekare, mesare. Kafići i restorani su skoncetrisani uglavnom neposredno uz plažu. Parkiranje je mali problem, ali postoje dva javna parkinga, jedan koji se plaća i jedan besplatan.

Potos je malo, lepo priobalno naselje sa izvanrednom turističkom infrastrukturom i nalazi se na južnoj strani ostrva, četrdesetak kilometara od grada Tasos. Tokom poslednjih nekoliko decenija se razvio u naselje u kome danas živi blizu 1.000 stanovnika, ali nije uvek bilo tako. Ranije je korišćeno prvenstveno kao luka od strane žitelja kopnenog naselja Teologos koje je najstariji glavni grad ostrva tako da nije bilo mnogo više od ribarskog sela. Ribolov je vrlo dobar na južnoj strani ostrva, bolji nego u severnim vodama. Vode su ovde dublje i bogatije ribom a ima i više vrsta ribe. To čini Potos prilično posećenim područjem tokom cele godine. Zimska sezona je verovatno najbolje vreme za ribu jer se više vrsta ribe može loviti, uključujući i lignje i hobotnice.