NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Vila Meandreas Potos Tasos - utisci, iskustva i komentariVila Meandros se nalazi na grčkom ostrvu Tasosu, u mestu Potos. Smeštena je u centru ovog mesta i udaljena 150m od plaže. Meandros čini kompleks jednospratnih objekata, smeštenih u lepo uređenom dvorištu, sa zidanim roštiljem i parkingom. Vila poseduje četvorokrevetne duplekse. Sve smeštajne jedinice imaju kompletno opremljenu kuhinju, kupatilo, prostranu terasu, TV i klima uređaj, čije se korišćenje dodatno naplaćuje 5 evra dnevno. Promena posteljine se vrši na 5 dana.

Utisci turista koji su boravili u vili Meandros su uglavnom pozitivni. U vili Meandros je higijena dobra, sve je uredno i čisto. Nameštaj je nov. Iako se nalazi u centru relativno je tiho i ne previše daleko od plaže. Sama vila se lako nalazi, putem od Limenarije, na 200-300m od ulaza u Potos, sa desne strane. Dvorište je lepo uređno i održavano, gazde su ljubazne. Ima i mesta za parkiranje, za 6-7 kola . Na 200 metara od vile su pekara, mesara i market. Smeštaj za pohvalu i odnos cene i kvaliteta usluge odgovarajući.

Potos je malo, lepo priobalno naselje sa izvanrednom turističkom infrastrukturom i nalazi se na južnoj strani ostrva, četrdesetak kilometara od grada Tasos. Tokom poslednjih nekoliko decenija se razvio u naselje u kome danas živi blizu 1.000 stanovnika, ali nije uvek bilo tako. Tokom leta ovo mesto je vrlo popularna turistička destinacija, posebno među mlađom populacijom posebno u julu i avgustu kada je sve prepuno, od kafića i restorana pa do same plaže. Po uskim ulicama ćete pronaći veliki broj prodavnica, supermarketa, restorana, taverni. Sve je malo skuplje nego u obližnjoj Limenariji. Kafići i restorani su skoncetrisani uglavnom neposredno uz plažu. Parkiranje je mali problem, ali postoje dva javna parkinga, jedan koji se plaća i jedan besplatan.