NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Vila Maria Potos Tasos - utisci, iskustva i komentariVila Maria se nalazi na Tasosu u mestu Potos. Smeštena je u centralnom delu Potosa, na oko 100 metara udaljenosti od plaže. Vila Maria poseduje dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne studije, novijeg datuma. Prostrane smeštajne jedinice imaju opremljenu kuhinju, kupatilo, TV, terasu i klima uređaj. Vila je opremljena Wi-fi internetom i poseduje sopstveni parking. Promena posteljine se vrši na polovini boravka.

Apartmani se nalaze u samom centru Potosa, u blizini marketa, pekara, kafica i veoma blizu plaže. Jedini problem ovog smestaja je buka, pa ako vam treba smeštaj koji je blizu svega, a ne smeta vam buka Vila Maria je to. Ako želite da odete na odmor i da rano idete na spavanje, čitati knjige i slično, onda ovo nije smeštaj za vas. Kupatilo je prostrano, sa lepim sanitarijama. Sobe su uredne, prostrane sa velikim krevetima u odnosu na ono šta se u Grčkoj može naći zbog njihovih standarda koji propisuju manje dimenzije. U sobi su pored kreveta noćni ormarić, stolica, orman, vitrinica sa ogledalom, fen pored vitrinice, tv na zidu pored prozora, klima uređaj.  Inače domaćini znaju srpski, jako su ljubazni i spremni da izađu u susret u za najmanje sitnice.

Ostrvo Tasos udaljeno od Soluna oko 200 km. Površina ostrva iznosi 390 km². Bilo je u rukama Feničana, zatim Grka, potom Turaka i, konačno, danas opet Grka. Svaka kultura je ostavila svoj trag. Ostrvo Tasos će Vas očarati gostoprimstvom stanovništva i bijnom vegetacijom. Ostrvo Tasos je povezano sa kopnom trajektnim linijama iz mesta Keramoti i Kavala. To je ostrvo maslina, vina, smokava i sunca.  Zbog bujne vegetacije i nepreglednih borovih šuma nazivaju ” šuma koja pluta”. Lepotu Tasosa odlikuje i veliki broj plaža, skrivenih uvala. Tasos zbog prirodne lepote, kristalno čiste vode i uglavnom peskovitih plaža turisti rado posećuju. Turistička mesta na ostrvu su Limenas, Potos, Limenarija, Pefkari i Skala Potamia.