NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Vila Lampiris Potos Tasos - utisci, iskustva i komentariVila Lampiris se nalazi na Tasosu, grčkom ostrvu u Egejskom moru. Vila Lampiris je smeštena u centru Potosa, gradića na Tasosu i udaljena je od plaže 100 metara. Iako je smeštena u centru Potosa zaklonjena je od buke drugim objektom. Vile Lampiris ima svoje dvorište sa garniturama za sedenje i roštiljem. Vila poseduje potpuno renovirane dvokrevetna, trokrevetna i četvorokrevetna studija, koji su smeštena na prvom spratu objekta. Sve smeštajne jedinice poseduju opremljenu kuhinju, kupatilo, Tv, terasu i klima uredjaj, čije je korišćenje uključeno u cenu aranžmana.
 
Vila Lampiris spolja ne izgleda ništa posebno, ali je unutašnjost smeštaja za svaku pohvalu. Sva studija su renovirana i opremlljena novim nameštajem. Mesto za sedenja u dvorištu je pokriveno bujnom lozom tako da ovde možete uživati u svako doba dana. Ovom smeštaju nema šta da se zameri. Oni koji su u njemu boravili bili su oduševljeni. Kada budete birali mesto za smeštaj u Potosu imajte na umu da su najlepše plaže na potezu jugozapad i jug sa izuzetkom plaze Makryammos koja je nešto severnije. Plaža je peščana sa polaganim i postepenim spuštanjem dna. Druga plaža koju treba posetiti je Paradise beach. To je veoma duga, peščana plaža sa postepenim spuštanjem dna, voda je veoma čista i bistra, nema preglasne muzike na plaži, kao ni previše čamaca i skutera u vodi. Parking za automobile se nalazi veoma blizu plaže.

Tasos je grčko ostrvo koje se nalazi u severnom Egeju. Geografski, ostrvo pripada teritoriji zvanoj Trakija, a politički je uvršteno u prefekturu  Kavala. Površina Tasosa iznosi 380.09 km², što ga čini devetim po veličini ostrvom Grčke. Najviši vrh, na ovome inače veoma brdovitom ostrvu, jeste mermerni masiv Ipsarion (1.204 m). Glavnom ostrvu, pripadaju još tri veoma malena ostrva: Tasopulo na severnoj strani, Kinira na istočnoj strani i Panagija na južnoj, sa ukupnom površinom od 0,4 km². Broj stalnih stanovnika na ostrvu iznosi oko 16.000. Današnje glavno mesto ostrva je Limenas. Za ovo ostrvo vezje se veliki broj mitova, a prema jednom od njih, Tasos je bilo ostrvo sirena koje bi svojim prelepim glasovima omađijale svakog muškarca koji ih je čuo. Jedan mit kaže da je ostrvo dobilo ime po Tasosu, mladiću koji je ovde stigao u traganju za svojom sestrom Evropom, koju je oteo Zevs.