NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Vila - Apartmani Korali Pefkohori - iskustva i komentariApartmanski kompleks Korali se nalazi u najlepšem delu Pefkohorija, na trideseta metara od peščane plaže. Okružen predivnom baštom sa maslinjakom. Kompleks se sastoji od više objekata, Korali 1 Nova, Korali 1  i Korali 2, i poseduje bazen sa ležaljkama, suncobranima i tuševima. Studija Korali 1 Nova su novosagrađeni trokrevetni studiji. Svi studiji poseduju klima uređaje čije je korišćenje uračunato u cenu u periodu od 16. juna. do 04. septembra, dok se van tog perioda korišćenje klime doplaćuje 5 evra dnevno. Svaki studio poseduje kuhinju, kupatilo i terasu sa pogledom na dvorište sa maslinjakom i bazenom. Studija Korali 1 poseduju dvokrevetne i trokrevetne studije sa opremljenom kuhinjom, kupatilom i terasom. Određeni studiji imaju klima uređaje čije je korišćenje uračunato u cenu, i u cenovniku su naznačeni sa AC oznakom. Apartmani objekta Korali 2 poseduju četvorokrevetne apartmane sa dve odvojene prostorije. Apartmani poseduju sobu sa dva ležaja u okviru koje se nalazi kuhinja i jednu spavaću sobu sa dva ležaja iz koje se izlazi na terasu. Sve smeštajne jedinice imaju kuhinju, kupatilo i terasu ali nemaju klima uređaje.

Najveća prednost ovog smeštaja je lokacija, zaista je blizu plaže. To je dobro, jer niste u centru gde je gužva i buka.  Kompleks se nalazi blizu luna parka je, a opet dovoljno daleko da se isti ne čuje. Kompleks je veliki, ima oko 70 soba, sve sobe iz sva tri objekta gledaju ka zajednjičkom dvorištu. Vila ne izgleda nista posebno, a dosta kosta, tako da odnos cene i kvaliteta usluge nije odgovarajući. Kuhinja je jako siromašna priborom, bukvalno ako je za 2 osobe po 2 tanjira, 2 viljuske. Mnogi turisti koji su ovde boravili su imali velikih problema sa bukom. Neophodno je da se noću spava sa otvorenom terasom, ako ste u apartmanu bez klime, a svi prozori gledaju na bazen. Uveče se svi okupljaju oko bazena i prave veliku galamu. Što se tiče čišćenja sobe, čistite je sami, a peškir dobijete jedan jedini mali.

Pefkohori je letovalište na južnom delu istočne obale poluostrva Kasandra, na Halkihikiju udaljeno 104 kilometara od Soluna, odnosno oko 4 kilometara od centra Haniotija sa kojim je brojnim vilama i hotelima gotovo spojen. Jedno od omiljenih letovališta Srba ima preko 1.600 stalnih stanovnika, a broj stanovnika višestruko naraste tokom sezone.