NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Vila Elena Pefkohori - iskustva i komentariVila Elena se nalazi u letovalištu Pefkohori, na poluostrvu Kasanrda na Halkidikiju. Vila je smeštena u mirnijem delu Pefkohorije i udaljena je 60 matara od jednog od najlepših delova plaže u ovom mestu. Vila poseduje dvokrevetene i trokrevetne studije. Svaki studio ima dva do tri kreveta standardne veličine u zavisnosti o tipa smeštaja, kompletno opremljenu kuhinju, kupatilo, terasu i klima uređaj čije korišćenje nije uključeno u cenu aranžmana već se plaća 4 evra dnevno. Promena posteljine se vrši petog dana boravka.

Po mišljenju turista koji su u njoj boravili, vila Elena spolja izgleda odlično i prilično je lepo osmišljena, terase su odvojene i opremljene. Vila je jako blizu mora, u mirnoj ulici. Parking može da bude problem, jer ga vila nema. Noću zaista tu prolaze motori, ali to nije nešto zbog čega treba izbegavati ovaj smeštaj, jer u ovoj vili nije bučnije nego u ostalim. Ono što su mnogi istakli kao veliki nedostatask je loša higijena apartmana. Kada uđete sve je površno očišćeno od prošlih gostiju, tako da ako se odlučite za ovaj smeštaj opremite se sa sredstvima za čišćenje.  Konacni utisak je da je ovo jako lepo pozicionirana i lepo organizovana vila. Najlepši deo plaze u Pefkohoriju je bas u blizini ove vile. Ako se odlučite da letujete u njoj samo se dobro opremite sredstvima za dezinfekciju, ponesite osnovne sudove koji su vam potrebni

Dok se u Polihronu možete obići neka istorijska mesta u okolini i uživati u prelepim plažama Kasandre. Iz Polihrona je moguće napraviti nekoliko lepih izleta koje nude domaće i lokalne agencije: odlazak na večnu planinu Olimp, čudesne manastire Meteore, krstarenje zalivom Toroneos... Takođe u blizini ima nekoliko prelepih plaža koje treba posetiti. Jedna od njih je i plaža Ksenija do koje ima oko 15 minuta vožnje južno preme Paljuriju.