NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Vila Chris Pefkohori - iskustva i komentariVila Chris se nalazi u Pefkohoriju, letovalištu na obalama egejskog mora, u zalivu Toroneos, na poluostrvu Kasandra, prvom prstu Halkidikija. Ova vila je smeštena u samom centru Pefkohorija i udaljena je od plaže oko 200 metara. Raspolaže sa potpuno novim 1/3+1 i 1/4 apartmanima. Svaki apartman poseduje odvojenu kuhinju, dao za spavanje sa odgovarajućim brojem kreveta, kupatilo i terasu, TV i klimu čije korišćenje je uključeno u cenu smeštaja. Vila ima i sopstveni parking prostor, a promena posteljine se vrši petog dana boravka.

Vila Chris ima novi nameštaj, kuhinju i zbog toga je tražena. Nalazi se na odličnom položaju u centru mesta, a opet izolovana od buke. U blizini vile se nalazi sve što vam treba. Prodavnice, marketi, pekara. Do plaže ima nekoliko minuta šetnje. Plaže u Pefkohoriju je dugačka i peskovita, samo je na jednom delu uska u centru mesta, a onda se širi. Svako može naći deo koji je po njegovom ukusu. Ako imate auto ili ga iznajmite možete posetiti neku od obližnjih plaže. Jedna od najlepših je plaža Ksenija koja se nalazi nekoliko minuta vožnje od Pefkohorija prema jugu.

Ljudi iz Srbije koji su ovde letovali su zadovoljni mestom, što je bitno za kompletan utisak o letovanju. Plaže su peskovite i čiste, more je toplo, bistro i mirno. Pefkohori se nalazi na unutrašnjoj strani poluostrava Kasandra, uvučen i zaštićen od otvorenog mora. Klima je izuzetno prijatna, a do Soluna vam treba 1-2 sata vremena. Mesto poseduje sve što vam je potrebno za prijatan i ugodan odmor,  veliki broj restorana, kafića, prodavnica, butika raznovrsne robe, zlatara, prodavnica kože i krzna, kao i mini pijacu i ribarnicu. Mesto je nazvano po bogatoj borovoj šumi koja ga okružuje (pefko – borovo drvo; horio – selo). U Grčkoj ovo mesto nazivaju i "Kapsochora", jer su ga pirati u prošlosti spaljivali nekoliko puta (Kapsochora znači „spaljena zemlja“). Kombinacija zelenila i mirisa borovine i tirkizno plave boje Egejskog mora je ono što odlikuje ovo mesto