NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Vila Aris Pefkohori - iskustva i komentariVila Aris je smeštena u širem centru Pefkohorija. Od plaže i mora je udaljena oko 300 metara, što je razdaljina koje se prelazi za nekoliko minuta lagane šetnje. Vila poseduje dvokrevetne i trokrevetne apartmane i trokrevetne studije. Svi apartmani imaju spavaću sobi sa dva ležaja i odvojen kuhinjski deo u kom se nalazi još jedan krevet, ako je apartman trokrevetan. Vila Aris ima lepo uređeno i veliko dvorište sa plamama i drugom mediteraskom vegetacijom. Apartmani koji su smešteni u prizemlju imaju prostranu, neograđenu terasu. Svaki apartman sadrži opremljenu kuhinju, kupatilo, terasu, TV i klima uređaj, čije je korišćenje uključeno u cenu najma apartmana.

Turisti koji su boravili u vili Aris imaju samo reči hvale za pomenutu vilu. Sve je lepo, čisto i novije je gradnje, samo što je nameštaj malo stariji. Higijena je dobra,  jednom se čisti u 10 dana i dva puta se menjaju peškire. Od posuđa ima  sve što je potrebno, tanjiri, čaše, šolje za kafu, šerpe, tiganj, pribor za jelo. Tople vode uvek ima. Do plaže ima najviše 10 minuta, kao i do centra, do prve pekare i marketa 4 minuta najviše. Iz dvorišta vodi uski prolaz pored hotela tako da ne morate da idete okolo prema plaži već samo prođete kroz prolaz i već ste u sledećoj ulici.  Za one koji dolaze kolima, 8 km od Pefkohorija ima predivna peščana plaza, Ksenija, koja je najlepša plaža u ovom kraju.

Ljudi iz Srbije koji su ovde letovali su zadovoljni mestom, što je bitno za kompletan utisak o letovanju. Plaže su peskovite i čiste, more je toplo, bistro i mirno. Pefkohori se nalazi na unutrašnjoj strani poluostrava Kasandra, uvučen i zaštićen od otvorenog mora. Klima je izuzetno prijatna, a do Soluna vam treba 1-2 sata vremena. Mesto poseduje sve što vam je potrebno za prijatan i ugodan odmor,  veliki broj restorana, kafića, prodavnica, butika raznovrsne robe, zlatara, prodavnica kože i krzna, kao i mini pijacu i ribarnicu. Kombinacija zelenila i mirisa borovine i tirkizno plave boje Egejskog mora je ono što odlikuje ovo mesto.