NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Vila Aloni Palace I Pefkohori - iskustva i komentariVila Aloni Palace I se nalazi u Pefkohoriju, jednom od omiljenih letovališta Srba na poluostrvu Kasandra. Kompleks Aloni Palace se nalazi u mirnom delu Pefkohorija na 350 metara od plaže, 150 metara od glavnog trga i sastoji se od dva luksuzna objekta, Aloni Palace 1 i Aloni Palace 2. U predivnom ambijentu kompleksa se nalaze dva bazena, veliki i mali za decu, uređeno dvorište i recepcija sa kafićem za goste. Ove vile poseduju dvokrevetne i dvokrevetne sudije sa pomoćnim ležajem. Svi studiju imaju terase koje gledaju na bazen, TV i klima uređaj. Kompleks Aloni Palace predstavljaju odličan smeštaj, opremljeniji od prosečnog i za svaku pohvalu. Sve je uredno i čisto. Sve sobe gledaju na bazen. WiFi ima samo u holu hotela, ne i u sobama. Ponekad postoji problem sa pritiskom vode na tušu. U blizini su supermarketi i piljarnice. Klima nije neophodna, jer nije preterano sunčana strana.

Svi koji su boravili u ovoj vili imali su samo pozitivna iskustva. Razdaljina do plaže nije velika iako se vila nalazi iznad magistrale. Na putu do plaže se prolazi kroz lepe uličice i za desetak minuta ste na plaži. Sam Pefkohori je lepo mesto sa puno sadržaja za dobar i prijatan odmor. Postoji puno restorana, taverni i nekoliko barova i klubova koji rade do kasno u noć i u koji su popularni među mlađom populacijom.

Pefkohori je jedno od omiljenih letovališta Srba. To je malo mesto sa preko 1.600 stalnih stanovnika, koji se uglavnom bave turizmom. Turizam je ovde počeo da se razvija ranih 70-ih godina kada su počeli da dolaze brojni turisti privučeni prirodnim lepotama, blagom klimom, dugačkim plažama i prepoznatljivim grčkim gostoprimstvom. Od tada se Pefkohori smatra jednim od najboljih odmarališta na Halkidikiju. Pefkohori se sastoji iz dva dela: stari i novi deo grada. Stari je prepoznatljiv po uskim uličicama i tu se nalazi trg i crkva. Moderan deo je smešten uz dugu peščanu plažu. Novi deo obiluje prodavnicama, restoranima, kafićima i diskotekama, pa je omiljen među mlađim gostima.