NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Vila Vatalis Pefkohori - iskustva i komentariVila Vatalis se nalazi u Pefkohoriju i udaljena je 300 m od plaže, a 50 m od centra mesta. Sastoji se od dve zgrade izgrađene na velikom zemljištu, u neposrednoj blizini centra Pefkohorija. Kompleks ima 24 apartmana, od kojih je 6 dvokrevetnih, 6 trokrevetnih, 6 četvorokrevetnih sastavljenih od dve sobe i 6 petokrevetnih koji su takođe dvosobni. Studija i apartmani pružaju sve moderne sadržaje za goste kompleksa. Kompleks je mesto za nezaboravan odmor u prijatnom okruženju. Studio je jedna soba sa 2-3 kreveta i sa pomoćnim ležajem dok apartmani ima dve sobe sa dva kreveta i jednim pomoćnim ležajem. Dodavanje pomoćnih ležajeva je takođe moguće na zahtev.

Najvažnije prednosti vile Vatalis su besplatan parking za sve goste kompleksa, dva roštilja, Wi-Fi bežični internet, klima uređaj, potpuno opremljene kuhinje, frižider, TV, terasa. Po utiscima turista koji su boravili u ovoj vili njen glavni nedostatak je udaljenost od plaže jer udaljenost nije ta koja se navodi u opisu vile. Vila Vatalis se ne razlikuje od drugih vila, čak je i opremljenija od prosečne vile. Onima kojima udaljenost predstavlja problem, to je ipak samo 10 minuta šetnje.  Na sećanje o nekom letovanju pored utiska o vili podjednako utiče i mišljenje o samom mestu. Pefkohori je jedno od omiljenih letovališta Srba, pri čemu se neki redovno vraćaju svake godine. 

Kasandra, poluostrvo na kom se nalazi Pefkohori je najpitomiji, najpopularniji i najnaseljeniji od svih regiona za odmor na Halkidikiju. Takođe je najbliži aerodromu Solun, iako ipak ima 1-2 sata vožnje do većine odmarališta. Za Kasandru su karakteristične plaže sa belim peskom i kamenjem, okružene redovima borova. Glavni put se prostire duž istočne obale do uskog grla zemlje koja označava glavni rt, zatim ide duž zapadne obale i obrazuje petlju koja prati celu južnu obalu.Većina velikih turističkih odmarališta na Kasandri su na istočnoj obali, naročito duž plaže od Kalithee do Pefkohorija.