NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Vila Tula Pefkohori - iskustva i komentariVila Tula se nalazi u Pefkohoriju, mirnom letovalištu na grčkom poluostrvu Kasandra, na Halkidikiju. Vila je smeštena u mirnom delu ovog mesta i udaljena je svega stotinu metara od plaže. Poseduje studija i apartmane za 2. 4 i 5 osoba. Studiji su smešteni na visokom prizemlju i imaju opremljenu kuhilju, deo za spavanje sa dva ležaja ili bračnim krevetom i terasu sa garniturom za sedenje. Apartmani imaju imaju po dve spavaće sobe. U jednoj se nalazi bračni krevet, a u drugoj dva singl kreveta, dnevni boravak sa krevetom na razvlačenje, opremljenu kuhinju, kupatilo i terasu. Apartmani su predviđeni za smeštaj najviše 4 odrasle osobe i dvoje dece do 12 godina. Svi apartmani su opremljeni klima uređajem koji je uključen u cenu aranžmana u periodu od 14. juna do 7. septembra. Veličina studija je 20-22 kvadratna metra, dok je veličina apartmana oko 50 kvadratnih metara. Vila Tula spada u B kategoriju i nema sopstveni parking.

Za ovu vilu turisti imaju samo reči hvale. Vila je lepa, skrivena u dvorištu, čista, a studiji prostrani. Terasa je prostrana i uvek je hlad, sem pre podne, dok ste na plaži. Vila Tula je udaljena stotinak metara od plaže. Inače, je blizu prelepog dela plaže, jednog u najlepših u Pefkohoriju. U toku boravka posteljina se menja jednom. Kod odlaska gazdarica ove vile, koja inače odlično govori engleski, daje posebnu prostoriju za odlaganje kofera i mogućnost korišćenja njenog kupatila. Turisti koji su boravili u ovoj vili su jako zadovoljni i uvek bi se vratili sledeće godine.

Turisti, koji ovde letuju su zadovoljni mestom, što je bitno za kompletan utisak o letovanju. Plaže su peskovite i čiste, more je toplo, bistro i mirno. Pefkohori je poznato grčko letovalište na oko 100 kilometara od Soluna. Nalazi se na unutrašnjem delu prvog prsta Halkidikija, poluostrva Kasandra. Jedno od najlepših letovališta na Halkidikiju, gotovo najjužnija tačka poluostrva Kasandra, pruža neponovljiv pogled na zaliv Toroneos Mesto je nazvano po bogatoj borovoj šumi koja ga okružuje (pefko – borovo drvo; horio – selo). U Grčkoj ovo mesto nazivaju i "Kapsochora", jer su ga pirati u prošlosti spaljivali nekoliko puta (Kapsochora znači „spaljena zemlja“). Kombinacija zelenila i mirisa borovine i tirkizno plave boje Egejskog mora je ono što odlikuje ovo mesto.