NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Vila Teodora Pefkohori - iskustva i komentariVila Teodora je smeštena u Pefkohoriju mirnom letovalištu na grčkom poluostrvu Kasandra. Ova vila se nalazi na samom ulasku u Pefkohori u blizini velikih supermarketa Masutis i Arvantidis. Vila Teodora je udaljena  150 m od najlepše plaže u ovom mestu. Vila obuhvata dva objekta sa apartmanima namenjenim za smeštaj 4 odrasle osobe i najviše 2 dece do 12 godina. Svi apartmani poseduju odvojen trpezarijski deo sa kuhinjom i stolom za ručavanje, dve osvojene spavaće sobe, TV, sef, klimu, kupatilo i terasu sa garniturom za sedenje. U jednoj sobi se nalazi veliki bračni krevet sa sofom, a u drugoj sobi se nalazi bračni krevet sa mogućnošću izvlačenja trećeg lažaja. Garderobni plakari se nalaze u obe sobe. U dvorištu vile se nalazi igralište za decu. Vila Teodora je novija vila, koja je sagrađena 2009. godine.

Po oceni turista ova vila je odlična, na odličnoj lokaciji do plaže ima 3 minuta hoda i to onog dela koji je najbolji u Pefkohoriju. Supermarketi su odmah pored vile, jedino je malo centar udaljen za šetnju noću, ali usput su prodavnice pa vam neće biti dosadno. Kuhinja ima sve potrebno posuđe, frizider je veliki, šporet sa rernom ima veliku prednost. U vili nema Wi-fi, ali nije problem da pitate nekog iz hotela Parthenis, koji je u blizini za šifru. Apartmani su prostrani, uredni, opremljeni svim neophodnim stvarima. Smeće se iznosi svaki dan. Posteljina se menja na 5 dana. Noću je savršena tišina, ali će vas redovno buditi đubretari koji prazne kontejnere oko 4. 30 h. Postojanje parkinga je zaista velika prednost.

Pefkohori se nalazi na unutrašnjoj strani poluostrava Kasandra, uvučen i zaštićen od otvorenog mora. Klima je izuzetno prijatna, a do Soluna vam treba 105 km. Mesto poseduje veliki broj restorana, kafića, prodavnica, butika raznovrsne robe, zlatara, prodavnica kože i krzna, kao i mini pijacu i ribarnicu. Pefkohori može zadivoljiti svačiji ukus i potrebe. Kasandra,  poluostrvo na kom se nalazi Pefkohori je najpitomiji, najpopularniji i najnaseljeniji od svih regiona za odmor na Halkidikiju. Takođe je najbliži aerodromu Solun, iako ipak ima 1-2 sata vožnje do većine odmarališta. Za Kasandru su karakteristične plaže sa belim peskom i kamenjem, obavijene redovima borova. Glavni put se prostire duž istočne obale do uskog grla zemlje koja označava glavni rt, zatim ide duž zapadne obale i obrazuje petlju koja prati celu južnu obalu.