NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Vila Pela Pefkohori - iskustva i komentariVila Pela se nalazi u Pefkohoriju, letovalištu smeštenom na grčkom poluostrvu Kasandra, na obalama Egejskog mora. Vila je smeštena u mirnom delu Pefkohorija i udaljena 50 metara od peščane plaže. Vila Pela je okružena sredozemnom vegetacijom i prelepim plamama, a poseduje i lepo uređen bazen koji dominira dvorištem. Vila Pela ima dvokrevetne i trokrevetne studije. Svaki studijo ima kompletno opremljenu kuhinju, kupatilo, terasu i klima uređaj čije se korišćenje dodatno plaća. Ova bila spada u B kategoriju i nema svoj parking.

Vilu Pela većina njenih posetilaca preporučuje, jer imate potpun mir, bazen na raspolaganju i dobre domaćine. Jedina mana je što nemaju televizore u studijima. Parking imate odmah iza vile u mirnoj ulici na odvojenom parking prostoru. Gazda smatra da je gostima potreban potpun mir pa zbog toga nije stavljao televizore koji bi svojim radom smetali ostalim gostima. Sve u svemu, po utiscima gostiju nećete pogrešiti ako uzmete ovu vilu.  Vila Pela je dobar smeštaj. Ima lepo okruženje i što je najvažnije higijena je na zavidnom nivou. vila je u blizini plaže na 50m i u slepoj ulici tako da nema saobraćaja i buke.

Turisti iz Srbije, koji ovde letuju, su zadovoljni mestom, što je bitno za kompletan utisak o letovanju. Plaže su peskovite i čiste, more je toplo, bistro i mirno.  Mesto poseduje veliki broj restorana, kafića, prodavnica, butika raznovrsne robe, zlatara, prodavnica kože i krzna, kao i mini pijacu i ribarnicu. Pefkohori može zadivoljiti svačiji ukus i potrebe. Kasandra, poluostrvo na kom se nalazi Pefkohori je najpitomiji, najpopularniji i najnaseljeniji od svih regiona za odmor na Halkidikiju. Takođe je najbliži aerodromu Solun, iako ipak ima 1-2 sata vožnje do većine odmarališta. Za Kasandru su karakteristične plaže sa belim peskom i kamenjem, obavijene redovima borova. Glavni put se prostire duž istočne obale do uskog grla zemlje koja označava glavni rt, zatim ide duž zapadne obale i obrazuje petlju koja prati celu južnu obalu.Većina velikih turističkih odmarališta na Kasandri su na istočnoj obali, naročito duž plaže od Kalithee do Pefkohorija.