NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Vila Papas Pefkohori - iskustva i komentariVila Papas se nalazi u Pefkohoriju, grčkom letovalištu na obalama Egejskog mora u zalivu Toroneos i poluostrvu Kasandra. Vila Papas se nalazi na samom šetalištu pored mora i nedaleko od centra Pefkohorija. Poseduje dvokrevetne i trokrevetne apatrmane. Svaki apartman ima opremljenu kuhinju, spavaću sobu sa jednim bračnim i jednim standardnim krevetom, kupatilo i terasu sa bočnim pogledom na more. Svaki apartman poseduje TV i klima uređaj čije je korišćenje uračunato u cenu u periodu od 14. juna do 7. septembra. Veličina apartmana je 25 kvadratnih metara + terasa. Vila pripada B kategoroji i nema sopstveni parking.

Vila Papas je skromniji smeštaj ali sa dosta povoljnom cenom. Vila je starija, kao i sve u njoj i nije oduševila neke turiste, pa nemeju dobre utiske o njoj. Vila jeste na plaži, ali bočno. Po oceni gostiju ova vila je prosečan smeštaj koji se može naći u Pefkohoriju. Ipak odnos cene i kvaliteta je zadovoljavajući. Turisti, koji ovde letuju su zadovoljni mestom, što je bitno za kompletan utisak o letovanju. Plaže su peskovite i čiste, more je toplo, bistro i mirno. Što se tiče izlazaka, za svakog može nešto da se nađe. U Pefkohoriju postoje klubovi sa komercijalnom muzikom, onda klubove gde se pušta isključivo njihova muzika i naravno klub Bombo, gde se završava većina izlazaka jer puštaju narodnjake, a većina barova radi do zore.

Pefkohori se nalazi na unutrašnjoj strani poluostrava Kasandra, uvučen i zaštićen od otvorenog mora. Klima je izuzetno prijatna, a do Soluna vam treba malo više od sat vremena. Mesto poseduje sve što vam je potrebno za prijatan i ugodan odmor,  veliki broj restorana, kafića, prodavnica, butika raznovrsne robe, zlatara, prodavnica kože i krzna, kao i mini pijacu i ribarnicu. Pefkohori se sastoji iz dva dela: stari i novi deo grada. Stari deo sa malo starijim vilama i uskim ulicama, gde se nalazi trg i crkva i novi deo smešten uz dugu peščanu plažu koji obiluje prodavnicama, restoranima, kafićima i diskotekama, pa je zanimljiviji mlađoj populaciji.