NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Vila Panorama Pefkohori - iskustva i komentariVila Panorama je smeštena u mirnom delu Pefkohorija, jednom od najposećenijih letovališta na Halkidikiju. Vila je udaljena od plaže 250 m i izolovana od saobraćajne buke i gužve. Smeštena je u veoma lepom ambijentu i okružena maslimana. Najveća prednost ove vile je bazen i parking koji su namenjeni samo za goste vile. Kompleks Panorama poseduje osam četvorokrevetnih apartmana koji su smešteni na prvom i drugom spratu, dok se dvokrevetni i trokrevetni apartmani nalaze u prizemlju i takođe ih ima osam. Četvorokrevetni apatrmani imaju  po dve odvojene prostorije sa po dva ležaja, kuhinju između i kupatilo. Vila Panorama je naročito pogodna za porodice sa decom jer ako ne možete otići na plažu gosti hotela se mogu kupati na bazenu.

Turisti koji su boravili u ovoj vili kažu da je smeštaj solidan,  a i cena je jako povoljna. Jedina zamerka je udaljenost od plaze, pekare i prodavnice, ali ni ona nije strasna.  Kada se sve uzme u obzir većina turista bi je opet posetila. Svi uređaji su ispravni (aspirator, rešo, frižider i sve utičnice i sijalice). Treba reći da je vila bez recepcije, tako da vlasnike skoro da nećete viđati. To znači da ste prepušteni sami sebi.  Posteljina se menja jednom u smeni. Bazen je po mišljenju gostiju najbolji deo vile. Voda je čista i svako veče se kontroliše. Parking koji se pominje u opisu vile ne postoji već se ljudi parkiraju duž ograde vile. Vila je na samom izlazu iz Pefkorija i poželjno je da imate auto.

Pefkohori je veoma popularan kod naših turista, neki se godinama vraćaju da ponovo letuju u ovom malom grčkom mestu. Nalazi se na unutrašnjoj strani poluostrava Kasandra, uvučen i zaštićen od otvorenog mora. Klima je izuzetno prijatna, a do Soluna vam treba oko dva sata vremena. Mesto poseduje sve što vam je potrebno za prijatan i ugodan odmor,  veliki broj restorana, kafića, prodavnica, butika raznovrsne robe, zlatara, prodavnica kože i krzna, kao i mini pijacu i ribarnicu. Pefkohori se sastoji iz dva dela: stari i novi deo grada. Stari je prepoznatljiv po uskim uličicama i tu se nalazi trg i crkva. Moderan deo je smešten uz dugu peščanu plažu. Novi deo obiluje prodavnicama, restoranima, kafićima i diskotekama, pa je popularniji kod mlađe populacije.