NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Vila Orasimo Pefkohori - iskustva i komentariVila Orasimo se nalazi u Pefkohoriju, jednom od najlepših destinacija na Halkidikiju. Smeštena je na odličnom mestu u centru letovališta u blizini supermarketa i prodavnica, pekare, picerije i restorana, a na početku pešačke zone. Do plaže vam treba svega nekoliko minuta. Vila poseduje studija za dve i tri osobe i svaki sudio ima dva, odnosno, tri standardna ležaja. Studija su skromne veličine i imaju TV, klimu i prostranu terasu sa tendama.Vila Orasimo je popularna kod mladih, a peporučuje se i osobama sa jednim detetom. Najveći problem je nepostojanje prostora za parkiranje, tako da se ova vila više preporučuje turistima koji koriste sopstveni prevoz.

Vila Orasimo, po mišljenju turista, predstavlja solidan smeštaj. Velika prednost je to što se vila Orasimo nalazi na početku samog centra, i sve je relativno blizu, a market je u susednoj zgradi. Sobe su skromnije opremljene, a terase su osrednje veličine. U svakom slučaju cena je pristupačna i prilagođena mogućnostima smeštaja, tako da ako vam se ukaže prilika, a mladi ste i ne znači vam preterano kvalitet smeštaja, vredi otići. Kompletan utisak o letovanju zavisi ne samo od vile, već i od mogućnosti mesta u kom se letuje. Naši turistu uglavnom imaju lepo mišljenje o Pefkohoriju. Plaža je dugačka i svako može da pronadje deo po njegovom ukusu. Mogućnosti za noćni provod su dobre.

Pefkohori je veoma popularan kod naših turista, neki se godinama vraćaju da ponovo letuju u ovom malom grčkom mestu. Pefkohori je malo naselje sa oko 1.600 stalnih stanovnika, koji se uglavnom bave turizmom. Turizam je ovde počeo da se razvija ranih 70-ih godina kada su počeli da dolaze brojni turisti privučeni prirodnim lepotama, blagom klimom, i dugačkim peščanim plažama.Od tada se Pefkohori smatra jednim od najboljih odmarališta na Halkidikiju. Pefkohori se sastoji iz dva dela: stari i novi deo grada. Stari deo sa malo starijim vilama i uskim ulicama, gde se nalazi trg i crkva i novi deo smešten uz dugu peščanu plažu sa mnogo prodavnica, restorana, kafića i diskoteka, pa je zanimljiviji mlađoj populaciji.