NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Vila Nikos Pefkohori - iskustva i komentari



Vila Nikos je smeštena u Pefkohoriju, jednom od najlepših letovališta na Halkidikuju. Vila se sastoji od više objekata i svi su jednospratni. Smeštena je u širem centru i udaljena oko 250 m od plaže. U blizini ove vile je i vila Lemonija. Kuća poseduje studija za 2 ili 3 osobe i apartmane za 3 ili 4 osobe. Svaki studio ima kompletno opremljenu čajnu kuhinju, TWC, TV, klima uređaj koji se posebno se plaća i balkon ili terasu. U blizini vile se nalazi pijaca i market.

Iz iskustva ljudi koji su već letovali u ovoj vili saznajemo da je vila skoromna i sve što se u njoj nalazi je skromno. Neki turisti iz Srbije su bili jako nazadovoljni, dok su drugi svesni da za taj novac ne možete naći ništa bolje. Nekim ljudima su bitne sitnice, dok su drugi na more došli pre svega da se kupaju i ne opterećuju se time da li u smeštaju umaju tri ili dve šolje i da li se može jesti u apartmani ili na terasi.

Vila se nalazi u mirnom okruženju i poseduje sve ono neophodno što ima i većina vila u ovom mestu. Sam Pefkohori ima sve sadržaje koji su potrebni za bezbrižan odmor: hotele i vile, turističke i rent-a-kar agencije, supermarkete, ekskluzivne radnje i zlatare, pekare, poslastičarnice, ambulantu, apoteku i poštu i sve vam je relativno blizu. Na plaži je moguće iznajmiti ležaljke i suncobrane.

Pefkohori je poznato grčko letovalište na oko 100 kilometara od Soluna. Nalazi se na unutrašnjem delu prvog prsta Halkidikija,  na poluostrvu Kasandra. Pefkohori se sastoji iz dva dela: starog i novog. Starim delom mesta sa karakterističnim uskim uličicama, prelepim trgom i crkvom, širi se opojan miris rascvetalog jasmina, limuna i ruža. Moderan deo, smešten uz dugu peščanu plažu, prepun je raznovrsnih prodavnica, restorana, kafića i taverni, kao i diskoteka, pa je omiljen i među mlađim gostima. Pefkohori  je udaljen od Novog Sada oko 837 km, a od Beograda oko 750 km. U blizini se nalaze letovališta Kalitea, Polihrono i Hanioti. Svoje letovanje možete upotpuniti brojnim izletima koji se nude kao što je, krstarenje zalivom Toroneos, manastiri Meteora, najlepše plaže Toroneosa, pećina Petralona, Solun, Sveta Gora, Vodeni park – Waterland.