NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Vila Mirto Pefkohori - iskustva i komentariVila Mirto se nalazi u Pefkohoriju, mirnom letovalištu na Halkidikiju, na obali Egejskog mora. Vila Mirto se nalazi u samom centru ovog mesta pored dva najpopularnija kafića, pa je pogodna za mlađe goste i one kojima buka ne smeta. Poseduje trokrevetne studije i četvorokrevetne aprtmane. Studiji imaju kompletno opremljenu kuhinju sa malim rešom, manji frižider i osnovni pribor za jelo, kupatilo, poseban deo za spavanje sa dva ili tri ležaja ( francuski lažaj + sofa) i terasu. Opremljeni su i klima uređajem čije korišćenje je u periodu od 14. juna do 9. septembra uračunato u cenu aranžmana. Veličina trokrevetnih sudija je 18-20 kvadratnih metara. Četvorokrevetni apartmani imaju dnevni boravak sa krevetom na razvlačenje, opremljenu kuhinju, odvojenu spavaću sobu sa ležajem, kupatilo i terasu. Veličina apartmana je 30 kvadratnih metara. Ova vila spada u B kategoriju i nema svoj parking.

Po utiscima turista, koji su boravili u ovoj vili, ona je solidno opremljena, ali zbog blizine kafića više odgovara mlađoj populaciji. Ludi koji su boravili u ovoj vili uglavnom su zadovoljni i vratili bi se ponovi u nju. Turisti su zadovoljni i samim mestom.  Plaže su peskovite, a more je toplo, bistro i mirno. Što se tiče izlazaka, za svakog može nešto da se nađe. U Pefkohoriju postoje klubovi sa komercijalnom muzikom, onda klubove gde se pušta isključivo njihova muzika i naravno klub Bombo, gde se završava većina izlazaka jer puštaju narodnjake, a većina barova radi do zore. Pefkohori je dosta živo mesto naročito u špicu sezone,  kada sve vrvi od ljudi.

Pefkohori je jedno od omiljenih letovališta naših ljudi. Mesto ima preko 1.600 stalnih stanovnika, a broj stanovnika višestruko naraste tokom sezone. Iz Pefkohorija možete napraviti izlet do tradicionalnog naselja Agia Paraskevi koje se nalazi u unutrašnjosti poluostrva. Do banje Lutra koja se nalazi na zapadnoj obali Kasandre ima 10 kilometara. Turizam je ovde počeo da se razvija ranih 70-ih godina kada su počeli da dolaze brojni turisti privučeni prirodnim lepotama, blagom klimom, dugačkim plažama i prepoznatljivim grčkim gostoprimstvom. Od tada se Pefkohori smatra jednim od najboljih odmarališta na Halkidikiju.