NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Vila Lakis Pefkohori - iskustva i komentariVila Lakis je smeštena u centru Pefkohorija i udaljena je 100 metara od plaže. Vila Lakis je renovirana 2010. godine, tako da je sve u vili relativno novo. To je jednospratni objekat koji poseduje dvokrevetna, trokrevetna i četvorokrevetna studija i apartmane. Svaki studio poseduje kompletno opremljenu kuhinju koja podrazumeva rešo sa dva grejna polja, manji frižider i potreban pribor za jelo, deo za spavanje sa krevetima od kojih neki mogu biti kreveti ili sofe na razvlačenje, kupatilo i terasu sa garniturom za sedenje. Veličina dvokrevetnih studija je 20-25 kvadratnih metara + terasa. Četvorokrevetni apartmani imaju zasebnu spavaću sobu sa dva kreveta, opremljenu kuhinju i dnevni boravak u kom se nalaze još dva ležaja, kupatilo i terasu sa garniturom za sedenje. Veličina ovih apartmana je 35 kvadratnih metara + terasa. Vila Lakis spada u B kategoriju i nema sopstveni parking.

Po utiscima turista koji su letovali u ovoj vili sve je lepo i čisto jer je vila skoro renovirana. Glavni nedostatak je buka pošto se vila nalazi na uglu magistrale kroz Pefkohori i druge glavne ulice, šetališta ka plaži. Od spavanja uz otvoren prozor nema ništa. Gradska plaža, koje je najbliža vili, je uska i po negde i kamenita, ali se uz vrlo kratku šetnju stiže do fantastičnih mesta za kupanje.Voda je kristalno čista, boje svetlo i tamno plave. Nema meduza i ježeva. Takođe nema trave i mulja.

Turisti, koji ovde letuju su zadovoljni mestom, što je bitno za kompletan utisak o letovanju. Plaže su peskovite i čiste, more je toplo, bistro i mirno. Što se tiče izlazaka, za svakog može nešto da se nađe. Pefkohori se nalazi na unutrašnjoj strani poluostrava Kasandra, uvučen i zaštićen od otvorenog mora. Klima je izuzetno prijatna, a do Soluna ima oko 100 km. Mesto poseduje veliki broj restorana, kafića, prodavnica, butika raznovrsne robe, zlatara, prodavnica kože i krzna, kao i mini pijacu i ribarnicu. Pefkohori može zadovoljiti svačiji ukus i potrebe, a mnogi turisti kada jednom dođu u ovo mesto ponovo se vraćaju.