NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Vila Karamavros Pefkohori - iskustva i komentariVila Karamavros se nalazi u Pefkohoriju, prelepom letovališti na poluostrvu Kasandra, na Halkidikiju. Vila je smeštena u mirnijem delu Pefkohorija u blizini glavne ulice. Nalazi se u lepom okruženju, sa puno biljne vegetacije i velikim brojem zimzelenih stabala. Vila poseduje trokrevetne i četvorokrevetne apartmane. Trokrevetni apartmani imaju spavaću sobu sa dva ležaja i dnevnu sobu-kuhinju koja ima treći krevet na rasklapanje. Svaki apatrman ima i terasu koja gleda na baštu. Četvorokrevetni apatrmani mogu biti sa dve spavaće sobe i posebnom dnevnom sobom sa kuhinjom ili sa jednom spavaćom sobom i kuhinjskim delom u kom se nalaze dva ležaja. Vila poseduje i sopstveni parking.

Utisci putnika o ovoj vili su da je solidan smeštaj. Karamavros izgleda prelepo, okružen sa bujnom vegetacijom. Ono što turistima uglavnom smeta je što su terase baš uske. Apartmani su dobro opremljeni i sve u njima radi. U svakom slučaju dobar odnos cene i kvaliteta. Vila je udaljena 200-300 metara od plaže, što je 5-10 minuta šetnje. Sam Pefkohori ima sve sadržaje koji su potrebni za bezbrižan odmor: hotele i vile, turističke i rent-a-kar agencije, supermarkete, ekskluzivne radnje i zlatare, pekare, poslastičarnice, ambulantu, apoteku i poštu i sve vam je relativno blizu. Na plaži je moguće iznajmiti ležaljke i suncobrane.

Pefkohori je veoma popularan kod naših turista, neki se godinama vraćaju da ponovo letuju u ovom malom grčkom mestu. Pefkohori je malo naselje sa oko 1.600 stalnih stanovnika, koji se uglavnom bave turizmom. Turizam je ovde počeo da se razvija ranih 70-ih godina kada su počeli da dolaze brojni turisti privučeni prirodnim lepotama, blagom klimom, i dugačkim peščanim plažama.Od tada se Pefkohori smatra jednim od najboljih odmarališta na Halkidikiju. Pefkohori se sastoji iz dva dela: stari i novi deo grada. Stari deo sa malo starijim vilama i uskim ulicama, gde se nalazi trg i crkva. Novi deo je smešten uz dugu peščanu plažu i obiluje prodavnicama, restoranima, kafićima i diskotekama, pa je zanimljiviji mlađoj populaciji.