NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Vila Ipokampos Pefkohori - iskustva i komentari


Ipokampos se nalazi u Pefkohoriju, jednom od najpoznatijih letovališta na poluostrvu Kasandra. Vila Ipokampos je smeštena u glavnoj ulici u Pefkohotiju, u širem centru ovog mesta, a udaljena je samo 100 m od plaže. Vila poseduje studija za 2 ili 3 osobe, od kojih neki imaju mogućnost jednog pomoćnog ležaja. Svaki studio ima kompletno opremljenu čajnu kuhinju, TWC, TV, klima uređaj koji se posebno se plaća i balkon ili terasu. Veličina studija je  20-25m² + terasa. Vila Ipokampos nema sopstveni parking.

Po utiscima turista koji su letovali u ovoj vili može se reći da je odnos cene i usluge zadovoljavajući. Vila Ipokampos je dosta korektan smeštaj, peškire i posteljinu se menja na 5 dana i  tada vam i očiste sobu. U kuhinji imate sve što vam je potrebno, a ostali nameštaj je stariji, ali funkcionalan. Lokacija Ipokamposa je 5 minuta lagane šetnje do plaže, a najveća prednost je privatnost koju druge vile nemaju,  jer terase u Ipokamposu nisu u istoj liniji i uz drveće ispred, su zaklonjene.  Problem može da predstavlja sama pozicija vile koja je uz glavnu ulicu i sve terase gledaju na tu stranu, tako da ako očekujete mir i tišinu možete se razočarati.

Pefkohori je jedno od omiljenih letovališta Srba ima preko 1.600 stalnih stanovnika, a broj stanovnika višestruko naraste tokom sezone. Do tradicionalnog naselja Agia Paraskevi u unutrašnjosti poluostrva ima 5 kilometara, dok je letovalište, odnosno banja Lutra na zapadnoj obali Kasandre udaljena 10 kilometara. Turizam je ovde počeo da se razvija ranih 70-ih godina kada su počeli da dolaze brojni turisti privučeni prirodnim lepotama, blagom klimom, dugačkim plažama i prepoznatljivim grčkim gostoprimstvom. Od tada se Pefkohori smatra jednim od najboljih odmarališta na Halkidikiju.