NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Vila Harula Pefkohori - iskustva i komentariVila Harula se nalazi u Pefkohoriju, grčkom letovalištu na poluostrvu Kasandra, na Halkidikiju. Vila ima dosta povoljan položaj, jer se nalazi 20 m od plaže i glavnog gradskog šetališta. Vila ima dvokrevetna i trokrevetna studija. Svaki sudio ima jedan veliki bračni krevet i jedan krevet na razvlačenje, opremljenu kuhunju, kupatilo i terasu sa garniturom za sedenje. Svaki studio ima TV i klima uređaj čije je korišćenje uračunato u cenu u periodu od 14. juna do 7. septembra. Najveća prednost ove vile su blizina plaže i prateći sadržaji od kojih je najzanimljivija igraonica za decu u prizemlju vile. Drugi sprat vile je u završnoj fazi izgradnje. Konačan završetak radova se očekuje u martu 2015. godine. Veličina sudija je 20-30 kvadratnih metara. Vila spada u B kategoriju i nema sopstveni parking.

Vila Harula je, po mišljenju turista koji su u njoj boravili, solidan smeštaj. Glavni nedostatak je buka koja je prisutna tokom celog dana. Harula ima prelepe studije, ali se nalazi na glavnom šetalistu pa spavanje možete da planirate tek oko dva sata po ponoći ili da spavate sve dane sa zatvorenim prozorima ali i uključenom klimom. Harula nema mogućnost parkiranja u blizini i to može biti problem ako idete svojim autom, jer morate parkirati malo dalje.

Pefkohori se nalazi na unutrašnjoj strani poluostrava Kasandra, uvučen i zaštićen od otvorenog mora. Klima je izuzetno prijatna, a do Soluna vam treba 105 km. Mesto poseduje veliki broj restorana, kafića, prodavnica, butika raznovrsne robe, zlatara, prodavnica kože i krzna, kao i mini pijacu i ribarnicu. Pefkohori može zadivoljiti svačiji ukus i potrebe. Kasandra, poluostrvo na kom se nalazi Pefkohori je najpitomiji, najpopularniji i najnaseljeniji od svih regiona za odmor na Halkidikiju. Takođe je najbliži aerodromu Solun, iako ipak ima 1-2 sata vožnje do većine odmarališta. Za Kasandru su karakteristične plaže sa belim peskom i kamenjem, obavijene redovima borova. Glavni put se prostire duž istočne obale do uskog grla zemlje koja označava glavni rt, zatim ide duž zapadne obale i obrazuje petlju koja prati celu južnu obalu.