NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Vila Areti Pefkohori - iskustva i komentariVila Areti je kompletno renovirana prošle godine i nalazi se u samon centru Pefkohorija. Od plaže je udaljena 150m ili nekoliko minuta šetnje. Sastoji se od četvorokrevetnih dupleks apartmana. Svaki apartman poseduje dve odvojene spavaće sobe i kuhinju sa trpezarijom, kupatilo, balkon i terasu. Apratrmani imaju TV i klimu koja je uračunata u cenu u toku sezone od 01. jula do 30. avgusta. Areti apartmani su pogodni za ljude koji letuju sa prijateljima ili za mlade koji letuju u grupi. Ne preporučuje se porodicama sa decom jer su apartmani na dva nivoa. Najveća prednost ovih apartmana je veliki salon, gde se nalazi kuhinja i trpezarijski sto.

Pošto je vila renovirana 2014. godine, očekuje da će zadovoljiti turiste koji budu u njoj boravili. Sam Pefkohori je leti prepun Srba koji se u ovo mesto vraćaju iz godine u godinu. Letovalište je dosta popularno i u špicu sezone je velika gužna, tako da ako idete sa malom decom izbegavajte jul i avgust mesec. Mesto nudi puno sadržaja, sem kupanja, u kojima možete uživati. Postoji puno restorana, taverni i nekoliko barova i klubova koji rade do kasno u noć i u koji su popularni među mlađom populacijom.

Plaža u Pefkohoriju je dugačka i peskovita. Na jednom delu kod gradskog trga je uža, ali ako malo prošetate naićićete na fenomenalna mesta za kupanje. More je čito, tirkizno i bez meduza i nečistoća. Dok ste u Pefkohoriju obavezno posetite čuvenu plažu Ksenija koja se nalazi južno od Pefkohorija, na desetak minuta vožnje. Možete otoći mini busom ili sopstvenim prevozom. Nećete zažaliti, ovo je jedna od najlepših plaža na Kasandri. Na samoj plaži se nalazi lepo uređen bar sa suncobranima i ležajkama, a možete postaviti i svoje. Vikendom je gužva jer dolazi mnogo mladih iz Soluna, inače na Kseniji nije gužva radnim danima.