NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Vila Anthi Pefkohori - iskustva i komentariVila Anthi se nalazi u Pefkoforiju, u širem centru ovog mesta. To je dvospratna kuća sa prizemljem, koja se nalazi na oko 300 m od centra i glavne ulice, i na oko 500 m od mora. Kuća poseduje studija za 2 i 3 osobe. Svaki studio ima kompletno opremljenu čajnu kuhinju, TWC, TV, klima uređaj  koji se posebno plaća, i balkon ili terasu. Vila je malo dalje od plaže, pa nije pogodna za porodice sa malom decom. S obzirom na cenu koja je dosta pristupačna, Vila Anthi je vrlo povoljan i solidan smeštaj.

Po utiscima turista iz Srbije, koji su boravili u  vili Anthi, zaključuje se da je vila skoromnija, ali poseduje sve ono najneophodnije, što se u opisu vile i navodi. Do plaže se brzo stiže za nekih 5 do 10 minuta lagane šetnje. Sam Pefkohori ima sve sadržaje koji su potrebni za vaš odmor: Mnoštvo hotela, supermarketa, butika, prodavnica, ambulantu, apoteku, pekaru, poštu. Letovalište važi za urbano i zabavno mesto, prepuno sadržaja za mlade, što obećava dobar provod. Turisti, koji ovde letuju su zadovoljni mestom, što je bitno za kompletan utisak o letovanju. Plaže su peskovite i čiste, more je toplo, bistro i mirno. Što se tiče izlazaka, za svakog može nešto da se nađe. Postoji nekoliko dobrih barova za noćni provod , što je bitno za mlađu populaciju. Postoje klubovi gde se sluša samo grčka muzika, ali o onih sa srpskom muzikom i odličnom stranom muzikom.

Pefkohori se nalazi na prvom prstu Kasandri sa pogledom na zaliv Toroneos i poznato je letovalište jos od kraja 70 tih godina prošlog veka. Stari deo mesta krase uske ulice sa rascvetanim limunovim stablima, stari trg i prelepa crkva. Novi deo mesta smešten uz dugu peščanu plažu sa postepenim ulaskom u more, karakretiše ga osvetljeno šetalište pod palmama, sa načičkanim restoranima, picerijama, roštiljarnicama, tavernama i kafićima koje u večernjim satima menja svoj izgled i postaje centar zbivanja.