NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Vila Kostas Parga - utisci, iskustva i komentariVila Kostas se nalazi u grčkom letovalištu Parga, smešteno u Epirskoj oblasti na obali  mora. Vila Kostas se nalazi u šitem centru Parge i udaljena je 500 metara od mora. Poseduje dvokrevetna i trokrevetna studija. Svaki studio ima kompletno opremljenu čajnu kuhinju, TWC, TV, klima uređaj koji se posebno plaća i balkon ili terasu. 

Mišljenja turista o ovom smeštaju da je smeštaj skroman, ali funkcionalan. Studiji u kupatila su manji nego kod prosečne vile, naročito je deo predviđen za čajnu kuhinju oskudan. Vila zbog svog položaja nije pogodna za porodice sa decom jer je udaljenija i od centra i od mora, a kako je Parga mesto sa puno uzbrdica i nizbrdica raudaljina od 500 m koliko ima do mora se ne prelazi zako brzo pod punom dečijom oremom, naročito ako se ide uzbrdo. U svakom slučaju skromniji smeštaj koji se izdaje po povoljonoj ceni.

Parga je popularno letovalište. Mali gradić sa bogatom istorijom, prepun uskih uličica i velih vila. U mestu postoji nekolio plaža i svaka je različita. U samom gradu se nalaze dve plaže: Krioneri, glavna gradska peščana plaža u centru grada i nedaleko odatle, na svega nekoliko minuta hoda nalazi se Piso Krioneri, mala zaklonjena šljunkovito-kamenita plaža. Sa severne strane Parge, hodajući putem koji vodi pored tvrđave za desetak minuta se stiže do duge peščane plaže Valtos, koja je dobro uređena, sa ležaljkama, suncobranima, tuševima, sportovima na vodi i brojnim tavernama.