NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Vila Gabriel Parga - utisci, iskustva i komentariVila Gabriel se nalazi u Pargi, letovalištu na obali Jonskog mora u oblasti Epira u Grčkoj. Vila je skromnog izgleda i kvaliteta, smeštena u širem centru, na oko 450 m od mora.  Poseduje studija za 2 osobe, od kojih neki imaju mogućnost jednog pomoćnog ležaja i studija za 3 osobe. Svaki studio ima kompletno opremljenu čajnu kuhinju, TWC, TV i balkon ili ulaznu terasu. Mogućnost korišćenja sefa uz doplatu.

Mišljenja turista o ovom smeštaju su da je solidan za uplaćeni novac. Studiji su dobro opremljeni. Soba je ima orman, dovoljan da dve osobe raspreme stvari iz kofera, frizider sa malim zamrzivačem, sav potreban pribor za dve osobe, noćne stocice,  rešo sa dve ringle, tv . Higijena se dosta dobro održava.  Posteljinu se menja jednom u toku boravka, kao i peškiri, dok se smeće odnosi i soba čisti na svaka dva dana. Samo mesto je malo skuplje je nego u druga grčka letovališta. Mesto nije ravno tako da je poželjno da budete u dobroj kondiciji, jer je grad sav u uzbrdicama i nizbrdicama. Na ovo obratite pažnju ako planirate odmor sa malom decom.

Parga je malo turističko mesto na Jonskom moru, poslednjih godina postaje sve popularnija turistička destinacija . Nalazi se u epirskoj oblasti, nasuprot ostrva Krf. Nalazi se u malom zalivu na padini, okružen šumom i stablima maslina. Pargu odlikuju uske, krivudave ulice, bele Vile, mali trgovi i bezbrojnim crkvicama. Parga poseduje bogatu istoriju, izuzetnu fizičku lepotu, prelepe peščane plaže do kojih se dolazi laganom šetnjom, kristalno čisto more. U samom gradu se nalaze dve plaže: Krioneri, glavna gradska peščana plaža u centru grada i nedaleko odatle, na svega nekoliko minuta hoda nalazi se Piso Krioneri, mala zaklonjena šljunkovito-kamenita plaža. Sa severne strane Parge, hodajući putem koji vodi pored tvrđave za desetak minuta se stiže do duge peščane plaže Valtos, koja je dobro uređena, sa ležaljkama, suncobranima, tuševima, sportovima na vodi i brojnim tavernama.