NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Vila Elpida Parga - utisci, iskustva i komentariVila Elpida se nalazi u mestu Parga, letovalištu na obali Jonskog mora u blizini grada Janjina. Vila je smeštena u širem centru i udaljena 350 metara od luke i mora. Kuća poseduje studija za 2 ili 3 osobe, koji se nalaze u prizemlju. Svaki studio ima kompletno opremljenu čajnu kuhinju, TWC, TV, klima uređaj koji se posebno plaća, sef i zajedničku terasu.

Mišljenja turista o ovoj vili su podeljena. Ima i pozitivnih i negativnih. Ono što mnogi turisti ističu kao nedostatak je nepodudarnost onoga što je prikazano na slikama o ovoj vili sa stvarnim smeštajem. Nedostatak je i što se posteljina ne menja u toku boravka i što se vila nalazi u bučnijem delu mesta. Sobe su velike - kuhinja je odvojena od spavaće sobe u kojoj postoji jos jedan mali sto i dve stolice i noćni stočić sa velikim ogledalom. Tu su i TV, fen, klima.  Kuhinja je opremljena najosnovnijim posudjem.

Parga se nalazi na zapadu Grčke, na obali Jonskog mora. Slikovit, tradicionalni gradić odiše posebnim šarmom, a svojim izgledom i duhom podseća na stara mediteranska mesta. Parga je smeštena u malom zalivu na padini, okružena visokim planinama sa bujnom vegetacijom i maslinjacima. Raskrsnica istoka i zapada, kao i jak uticaj zapadnih civilizacija i kultura ostavili su raskošno kulturno istorijsko nasleđe: tri tvrđave iz različitih perioda, Mikenski grob, Manastir Vlaheron, crkvu Svetog Sostisa... Za turiste je veoma zanimljiva tvrđava iznad samog mesta sa koje se pruža prelep pogled na zaliv i more. Pargu karakteriše i raznolikost plaža, duge peščane, kao i male mirne uvale do kojih se stiže jedino čamcem, romantične uske uličice, mnoštvo taverni, restorana i kafića, ljubazni i gostoprimljivi domaćini, uzbudljiv noćni provod, niz festivala, avanture i sportovi na vodi. Duh ovog grada je živahan i moderan sa tragovima tradicionalnog. Naspram Parge nalaze se ostrva Krf, Paksos i Antipaksos koje možete posetiti u okviru organizovanih izleta.