NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Vila Diamanto Parga - utisci, iskustva i komentariVila Diamanto se nalazi u letovalištu Parga, smeštenom na obali Egejskog mora preko puta ostrva Krf i u blizini grada Janjine. Vila Diamanto je dvospratma kuća smešena 300 metara od centra mesta i udaljana 500 metara od mora. Vila poseduje studija za 2 i 3 osobe. Svaki studio ima kompletno opremljenu čajnu kuhinju, TWC, TV, klima uređaj koji nije uračnat u cenu već se dodatno plaća, i balkon ili terasu.

Sama vila je opremljena gotovo svime što vam je potrebno, potrebno je poneti uobičajene stvari kao što su  fen i deterdžent za sudove. Smeće se prazni svakoga dana a tokođe i čisti kupatilo. Nema problema sa toplom vodom koje uvek ima.

Parga se nalazi u primorskom delu Epira, udaljena oko 60 km jugozapadno od Janjine, središta ove oblasti. Grad se smestio u omanjem zalivu Jonskog mora. Danas je Parga čuvena kao najpoznatije letovalište na obali Epira. Ovde letuje svake godine i mnogo turista iz Srbije. Parga je smeštena u malom zalivu na padini, okružena visokim planinama sa bujnom vegetacijom i maslinjacima. Pargu karakteriše i raznolikost plaža, duge peščane, kao i male mirne uvale do kojih se stiže jedino čamcem, romantične uske uličice, mnoštvo taverni, restorana i kafića, ljubazni i gostoprimljivi domaćini, uzbudljiv noćni provod, niz festivala, avanture i sportovi na vodi. Duh ovog grada je živahan i moderan sa tragovima tradicionalnog. Naspram Parge nalaze se ostrva Krf, Paksos i Antipaksos koje možete posetiti u okviru organizovanih izleta.