NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Vila Vaso Nei Pori - utisci, iskustva i komentariVila Vaso se nalazi u Nei Poriju, malom letovalištu ispod Olimpa, na obalama Egejskog mora. Vila je smeštena na samoj plaži i u centru mesta što je njena najveća prednost. Vila Vaso poseduje dvokrevetne i trokrevetne studije, koji imaju bočni pogled na more i četvorokrevetne apartmane koji imaju direktan pogled na more. Svi apartmani imaju kompletno opremljenu kuhinju, kupatilo, terasu, TV, klimu čije korišćenje je uključeno u cenu aranžmana. U vili Vaso postoji i mogućnost korišćenje interneta. Gosti sami vode računa o higijeni apartmana, promena posteljine se vrši na pet dana.

Vila Vaso predstavlja dobar smeštaj na koji gosti nisu imali veće zamerke. Odnos cene i kavliteta usluge je zadovoljavajući. Samo mesto je mirno i namenjeno za odmor pre svega porodica sa malom decom koje od mesta ne očekuju dobra provod noću, več mir, lepu plažu i puno sadržaja za decu, što ovo mesto i omogućava. Plaža je velika, široka i peščana, tako da nikada nema gužve, a more je toplo, čisto, ponekad ima meduza i sa postepenim ulaskom u more. Plićak na ovoj plaži spada među najšire među grčkim letovalištima. Jedini problem su komarci tako da se obavezno opremite sredstvima za borbu sa njima.

Nei Pori je mesto koje su  prvo naselili Tračani iz plemena Pieri, po kojima je ova oblast i dobila ime. Prvobitno naselje stari Nei Pori se nalazilo u brdima nekoliko kilometara od obale. Na nekoliko kilometra od Nei Porija se nalazi poznato letovalište Platamon. Novi Nei Pori je nastao 1976. godine i grad je građen po ugbanističkim planovima zato su ulice tako prostrane  i široke, a stanovništvo se uglavnom bavi turizmom. Klima u Nei Poriju je odlična nikada nije sparno jer stalno duva vetrić sa Olimpa.