NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Vila Fotiti Nei Pori - utisci, iskustva i komentariVila Fotini se nalazi 100 metara od široke peščane plaže u Nei Poriju u neposrednoj blizini marketa, trafike, zabavnog parka i pijace. Ova vila poseduje dvokrevetna i trokrevetna studija, kao i četvorokrevetne apartmani i četvorokrevetne dupleks apartmane. Sve smeštajne jedinice imaju prostrane terase i pogled na more. Vila ima odvojenu prostoriju za odmor u prizemlju koju putnici mogu koristiti poslednjeg dana iz koje se ulazi u prostoriju sa dva toaleta i odvojenim kupatilom koji je na raspolaganju gostima. U vili postoji mogućnost korišćenja Wi-Fi interneta.
Sve smeštajne jedinice poseduju kompletno opremljenu kuhinju, kupatilo, terasu, TV i klima uređaj čija je upotreba uključena u cenu najma apartmana.

Vila Fotiti ima dobar položaj. Nalazi se u blizini plaže, ali i svega drugog što vam može zatrebati na letovanju. Vila je solidno opremljena. Niko nije imao veće zamerke. Gazde su ljubazne i na usluzi gostima. Samo mesto je mirno i lepo i ima sve sadržaje za prijatan odmor. Gradić je sređen i sve je podređeno turistima. Postoji puno restorana i taverni sa tradicionalnom grčkom hranim,  puno kafića, prodavnica sa suvenirina i drugom robom, postoji puno zanimacija za decu, dugačko šetalište, sređena plaža sa tuševima i kabinama za presvlačenje i mogućnosti za bavljenje sportovima na vodi.

Novi Nei Pori je nastao 1976. godine i građen je po ugbanističkim planovima zato su ulice tako prostrane i široke, a stanovništvo se uglavnom bavi turizmom. Prvobitno naselje, stari Nei Pori, se nalazilo u brdima nekoliko kilometara od obale. Nei Pori je naročito pogodan za porodice sa malom decom i sve koji vole opušten odmor. Nema puno prodavnica luksuzne robe, ali se za shoping može otići u Katerini ili Larissu. Oba mesta su udaljene 40-tak kilometara od Nei Porija. Naravno, tu je i Solun na 90 km. Na nekoliko kilometra od Nei Porija se nalazi poznato letovalište Platamon, gde su mogućnosti za noćni provod veće.