NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Vila Alexandra Limenas Tasos - utisci, iskustva i komentariVila Alexandra se nalazi u mestu Limenas, na grčkom ostrvu Tasos. To je prizemna kuća, smeštena na 15 minuta šetnje od centra, okružena zelenilom i baštom, na oko 150 m od mora. Kuća poseduje kafe bar za goste, studija za 2 osobe, od kojih neki imaju mogućnost jednog pomoćnog ležaja. Svaki studio ima kompletno opremljenu čajnu kuhinju, TWC, TV i balkon ili terasu.

Vila Alexandra predstavlja dobar smeštaj. Nalazi se u predivnom vrtu, prostranom, nema susednih objekata sa kojih vas gledaju dok sedite na terasi. Studiji su prostrani i čisti.  Najbliža plaža je oko 150 metara od vile. Snabdevanje u blizini je solidno. Vilu se preporucuje onima kojima je potreban odmor bez buke i gužve. Što se tiče lokacije malo je udaljenijaa od centra, tako da se ne  preporučuje porodicama sa malom decom. Turisti koju su boravili u ovoj vili bili su zadovoljni i opet bi se vratili u istu vilu.

Limenas, glavni grad ostrva Tasos, ujedno predstavlja i glavni turistički centar i glavnu luku ostrva.Gradska plaža je udaljena samo 100 metara od stare luke, i 10 minuta hoda od centra grada. Okružena je tavernama i kafićima na pesku. Glavna ulica za šoping je 18 Oktovriou, i puna je radnji koje prodaju tipične suvenire za turiste, dečje igračke za vodu, kao i lokalni med. Kod stare luke se nalazi arheološki muzej, a nekoliko metara dalje je stara agora, trgovački centar iz antičkog doba. U neposrednoj blizini je i drevno pozorište, gde igraju antičke predstave kao deo Festivala drame Kavala.