NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Vila Brothers House Kalitea - utisci, iskustva i komentariVila Brothers House se nalazi u Kalitei, jednom od najlepših letovališta na Kasandri. Smeštena je u blizini centra mesta, u neposrednoj blizini hotela Meli, koji je oko 200 metara udaljen od jedne od najlepših plaža u Grčkoj. U okviru kompleksa se nalazi recepcija, veliki i dečiji bazen sa ležaljkama koju su gostima ove vile na raspolaganju. Apartmani u ovoj vili su četvorokrevetni, veoma prostrani, sa dve odvojene prostorije, kuhinjom između, kupatilom i terasom. Svi apartmani imaju TV i klima uređaje čije je korišćenje uračunato u cenu aranžmana.

Sve je uredno i čisto, sobe su dobro opremljene. U blizini vile se nalazi veliki supermarket, tako da za nabavku ne morate da brinete. Mesto je takvo da su vile udaljenije od mora i idete stepenicana nizbrdo do plaža, koje su stvarno među najlepšima na Kasandri. Odlazak do plaže nije problem, jedino je malo nezgodno kada se vraćate sa plaže naročito sa malom decom jer se ide uz stepenice. Kompletan utisak o mestu je da je lepše i modernije od onih koje se nalaze južnije, kao što su Polihrono i Pefkohori.

Kalitea se nalazi na 90 km od Soluna i jedno je od najpoznatijih letovališta Severne Grčke. Dobila je ime po grčkoj reči "Kalithea" što u prevodu znači lep pogled ili vidikovac. Mesto je poznato po lepim peščanim plažama, tirkiznoj boji vode, kafićima na liticima sa kojih se pruža nezaboravan pogled na zaliv Toroneos i poluostrvo Sitoniju. Kalitea je najpoznatije mesto na Halkidikiju po noćnom provodu jer ima brojne barove i noćne klubove koji su smeštani van rezidencijalnog dela mesta. U Kalitei ima i veliki broj arheoloških iskopina od velikog istorijskog značaja. Treba spomenuti svetilište u čast Dionisa i Nimfi iz VIII veka, dorski hram posvećen Zevsu iz IV veka, svetilište posvećeno Demetri i Apolonu, itd.