NajPutovanje.com                                              PočetnaLetovanjeZimovanjeGradovi | Vikend, Spa&Wellness |


 

Plaže na Zakintosu - najlepše plaže, utisci i iskustva


plaza na kefaloniji

Zakintos uprkos tome što je ostrvo ima veliki broj plaža, uvala i laguna po kojima je poznat. Mnoge plaže imaju plavu zastavicu za čistoću vode i na Zakintosu ne postoje privatne plaže jet je to zabranjeno po zakonima Grčke.

Najpoznatija je svakako plaža  Navagio koja se nalazi na mnogim razglednicama i predstavlja zaštitni znak Zakintosa. To je šljunkovita plaža koja se nalazi na severozapadnom delu ostrava. Do plaže se dolazi isključivo brodom. Plaža je dobila ime po nasukanom brodu. Boja mora je nestvarno tirkizna. To morate videti.

Plaža sv. Nikolas je još jedna poznata plaža koja se nalazi u mestu Vasilikos. Ime je dobila po crkvi koja se nalazi na malom uzviženje sa kog se pruža fantastičan pogled na plažu.  Plaža je peščana, a na njoj postoji mogućnost za bavljenje vodenim spotrovima i ronjenje.

Banana beach je jedna od najpopularnijih plaža. Nalazi se između Argasija i plaže Porto Roma. Plaža je peščana sa kristalno čistom vodom. Na plaži ima malo rastinja, a do nje se dolazi prateći odličnu signalizaciju. Na ovoj plaži je inače manja gužva, pa ko voli privatnost neka izvoli.

Jedna od najboljih plaža na ostrvu je i Alikes beach. Nalazi se u istoimenom letovalištu 18 km severozapadno od Zakintosa. Pruža odlične mogućnosti za surfovanje i bavljenje sportovima na vodi. Prednost ove plaža je ta što je izrazito popularna kod svih generacija.

Argasi beach laža se nalazi u istoimenom letovalištu, plaža je peščana, ali veoma uska. Prednost ove plaže je ta što se nalazi samo 3 km od centra glavnog grada.

Gerekas beach je plaža za koju kažu da je najbolja na ostrvu. Prepoznatljiva je kao i dom kornjača Caretta caretta. Plaža je peščana okružena strmim liticama. Sa plaža se pruža i prelep pogled na ostrvo Marathonisi. Plaža je prvensteno namenjena za opuštanje i uživanje, tako da ovde osim par taverni nećete naći urbanije sadržaje. Plaža je zabranjena za posetu od sumraka do svitanja

Kalamaki beach je peščana plaža. Zbog plitke vode i peščanog dna idealna je za porodice sa decom. Za razliku od susedne plaže u Laganasu na ovoj plaži je znatno je manja gužva. Plaža je deo Zakintos Marina parka pa sportovi na vodi nisu dozvoljeni. Plaža je zabranjena za posetu od sumraka do svitanja.

Laganas beach je peščana plaža smeštena u istoimenom letovalištu koje ujedno predstavlja najveći turistički centar na ostrvu. Oko plaže nalaze se brojni klubovi i barovi. Tokom letnjih meseci na plaži je velika gužva, ali je zato van sezone milina.

Ovo su samo neke od najpopularnijih plaža na ostrvu Zakintos. Postoji još puno skrivenih uvala jer je obala ovog ostrva jako razuđena. Ko voli da istražuje neka obavezno poseti ovo ostrvo.


- Agios Nikolaos beach – Najbolja plaža na ostrvu, tačnije na severoistoku ostrva blizu mesta. Nemojte da vas zbuni, na severu se nalazi Agos Nikolaos gradić koji nema mnogo zajedničkog sa ovom plažom. Do plaže se lako dolazi iz  mesta Laganas, Kalamaki, i Argasi, plaža je predivna sa mnogo sportova na vodi. Na ovoj plaži se suncobrani iznajmljuju za oko 4 eura na dan.

- Alikes/Alykanas – Dugačka plaža sa mnogo aktivnosti, ležaljki, vodenih sportova...Ima mnogo restorana i barova kao i tradicionalne hrane služene u tavernama. Najlepši pesak je istočno duž plaže gde se možete provozati i drvenim brodom

- Xehoriati plaža – ovo je mirna plaža sa svega dva restorana, za bezbedno plivanje i opuštanje u vodi. Na oko 150 metara od plaže nalazi se mini market u kome možete kupiti hladno piće, slatkiše i slično.

- Dafni – Nalazi se između Argassi i Vassilikos. Ovo je prelepa peščana plaža u luci, koja je bez obzira na vodeni saobraćaj ipak mirna sa svega nekoliko kafića i kioska brze hrane.

- Gerakas –Ova plaža je prepuna kornjača i nalazi se daleko je na jugu ostrva. Prilično je široka i dugačka a pojedini delovi ove peščane plaže su povremeno zatvoreni zbog kornjača koje su došle da polegu svoja jaja.

- Kalamaki to Laganas – Peščana plaža koja se proteće do plaže Laganas koja je udaljena nekoliko kilometara.

- Tsilivi – Takođe peščana plaža koja nudi sportove na vodi.